Успехи на Варненските Училища във финалите на Ученически игри 2013

  • ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
  • 13.06.2013 г.
Успехи на Варненските Училища във финалите на Ученически игри 2013

Отборът на СОУ „Гео Милев“ стана Републикански ученически шампион по баскетбол за момичета във възраст V-VII клас. На финалите на игрите в Разград варненки взеха шест убедителни победи и заслужено се окичиха със златните медали.
         В предварителната група СОУ „Гео Милев“ надигра последователно училища от Сливен с 69:33, Пещера – 70:31, Монтана – 67:36, и София – 52:13. На полуфинала бе отнесен и Севлиево с 55:37, а на финала – Самоков, с 69:37.


Съставът на златните медалистки:

Александра Димитрова от VIIв клас, Памела Стоянова – VIIб, Юлияна Вълчева – VIIг, Екатерина Томова – VIд, Селим Алиева - VIд, Виктория Николова – VIб, Силвия Петрова – VIб, Жана Василева – Vб, Виктория Димитрова – IVб, Дияна Богданова – IVб.


         В същото време  отборът по тенис на маса, момичета 5-7 клас на СОУ „Васил Друмев" - Варна, се класира на Първо място на проведения в град Добрич Национален финал на Ученически игри 2013.
 Състав на шампионския отбор: Стефани Илиева, Калина Христова, Петя Иванова.
Стефани Илиева е вицешампион в индивидуалния турнир на същото първенство!

 

От 6 до 9 юни 2013 год. в град Шумен бяха проведени финалите на ученическите игри за учебната 2012/2013 година. Хандбалният отбор момчета на ОУ „Стоян Михайловски"-  Варна се завърна със сребърни медали и завоюва II място в страната, във възрастова група 5-7 клас. За поредна година хандбалистите ни са в челната тройка и са повод за радост и гордост.

А със своите 39 гола капитанът на отбора Димитър Красимиров Стоянов е обявен за голмайстор на игрите.

Завоювани отличия в Ученическите спортни игри през 2013 година

 

През учебната 2012/2013 г. в общинския етап на Ученическите спортни игри взеха участие 3082 ученици. В областните състезания се надпреварваха 1149 участника, а на зоновите – борбата за лидерство бе продължена от общо 23 отбора на 13 училища от област Варна, които се класираха за участие във финалния етап на Ученическите игри.

 

V – VІІ клас

 

Най-високите отличия бяха спечелени от СОУ „Гео Милев”-Варна. Баскетболният отбор на момичетата, водени от своята преподавателка Светлана Донева, завоюваха златните медали и им бе връчена златна купа.

Най-достойно се представиха и момчетата от СОУ „Васил Друмев”-Варна, ръководени от Гергана Русатева, които се класираха на първо място в състезанията по тенис на маса. Те също бяха наградени с купа и златни медали. Наша представителка зае ІІ място в индивидуалното класиране.

Не по-малко престижни са и постиженията на момчетата от СОУ „Никола Йонков Вапцаров”-гр. Суворово с ръководител Ахмед Османов, които заеха второ място в републиканското ученическо първенство по волейбол. Те получиха купа и сребърните медали.

Щастливи се завърнаха от Финалните ученически игри по хандбал и момчетата от ОУ „Стоян Михайловски”-Варна, които бяха подготвени от Снежана Желева. Те завоюваха сребърни медали и им бе връчена купа за доброто представяне. Голмайстор на финалното състезание стана Димитър Стоянов.

С плакети бяха наградени и други наши отбори:

ІІ ОУ „Иван Вазов”, гр. Провадия – отборът по лека атлетика момичета се класираха на V място;

ОУ „Черноризец Храбър”, Варна – смесеният отбор по шахмат на училището зае VІ място, а наш представител завоюва първото място в индивидуалното класиране;

Отборите на момчетата и момичетата на VІІІ СОУПЧЕ „А. С. Пушкин”-Варна заеха VІІ място в състезанията по бадминтон;

Момичетата на ОУ „Добри Чинтулов”-Варна се класираха на VІІІ място в надпреварата по хандбал;

Добри постижения регистрираха и лекоатлетките на І ОУ-Варна, въпреки че останаха на Х място.

 

 

 

VІІІ – Х клас

 

Спортистите от МГ „Д-р Петър Берон” се представиха отлично , тъй като техните представители по тенис на маса, заедно с своя преподавател Йордан Аначков, спечелиха златните отличия, а футболистите заеха престижното ІІІ място и завоюваха бронзовите медали, ръководени от Добромир Демиров.

Не по-малко престижни са изявите и на учениците от ВТГ „Г. С. Раковски”, като отборът на юношите по хандбал, подготвен от Валентин Христов, се класира на І място и бяха наградени с купа и златни медали.

Първа езикова гимназия успя, благодарение на юношите под ръководството на Катя Алипиева, да се пребори за второто място и сребърните медали в спорта лека атлетика.

На V място се класираха отборите по волейбол при юношите и девойките на І ЕГ и бяха наградени с плакети. Същото място заеха и баскетболистките на ІІІ ПМГ „Акад. М. Попов”. Шесто място бе спечелено от девойките от отбора по лека атлетика на І ЕГ. Същата гимназия успя да класира своите девойки на VІІІ място в състезанията по бадминтон

 

 

ХІ – ХІІ клас

 

МГ „Д-р Петър Берон” е училището, което завоюва златните медали и купа във футбола, като учениците бяха подготвени от своя преподавател Добромир Добрев.

Златни отличия получиха и юношите на ВТГ „Г. С. Раковски”, които под ръководството на Валентин Христов, се класираха на І място в надпреварата по хандбал.

Волейболистите на Дочко Думанов представиха много добре своето училище, І ЕГ, като заеха призовото ІІІ място.

ВТГ „Г. С. Раковски” с отбора на девойките достигнаха до ІХ място в състезаниятапо волейбол.

 

Равносметката показва, че златните отличия са 6 на брой, сребърните – 3, а бронзовите – са 2. Призовите места представляват 48 %. Този успех не е случаен и показва, че учителите са мотивирани да подготвят отбори за участие на републикански ученически първенства и че учениците имат желание да се подготвят за върхови спортни изяви.

Честито!!!

 
Споделете вашето мнение
Още от същия раздел

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close