Резултати Ученически игри 18-19 януари бадминтон и хандбал

  • ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
  • 21.01.2014 г.
Резултати Ученически игри 18-19 януари бадминтон и хандбал

През почивните игри се изиграха турнирите по бадминтон за 5-7, 8-10 клас и хандбал 11-12 клас от Общински ученически игри 2013/2014 г.

Многофункционалната спортна зала на Първа езикова гимназия, се преобрази в зала по бадминтон и прие състезанията за ученици. При по-малките 5-7 клас се явиха 7 отбора, като след изиграването на всички срещи класирането се подреди по следния начин:


Момчета  5-7 клас бадминтон:
1. СОУПЧЕ „А. С. Пушкин“
2. НГХНИ „К. Преславски“
3 ОУ „Св. Иван Рилски“
Момичета 5-7 клас
1. СОУПЧЕ „А. С. Пушкин“
2. ОУ „Г. С. Раковски“
3. НГХНИ „К. Преславски“

ФОТОГАЛЕРИЯ

При по-големите за участие се явиха по четири отбора при юношите и девойките. Всички срещи бяха сравнително оспорвани и драматични, но най подготвени и шампиони в турнира при юноши 8-10 клас отново са учениците на СОУПЧЕ „А. С. Пушкин“, сребърните медали останаха за МГ „Д-р Петър Берон”, с бронза се окичиха учениците от ГПЧЕ” Йоан Екзарх”.

При девойките шампионки станаха представителките НГХНИ „К. Преславски”, който в спора за златните медали надделяха над СОУПЧЕ „А. С. Пушкин“, за които остана среброто. Почетното трето място остана за представителите на домакините от Първа ЕГ.

Всички участници заели първите две места се класират за областните първенства, които ще се изиграят през месец март.

Община Варна дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ осигури за всички призьори предметни награди, купи, медали и грамоти ,които бяха връчени от представителя на отдел „Спорт“ при Община Варна Данчо Илиев, от Жоро Алипиев главен ръководител на състезанията и Красен Зандов главен съдия.

В състезанията по хандбал при големите юноши 11-12 клас, в съботния ден за участие се явиха 7 отбора и конкуренцията беше изключително сериозна. Домакин на проявата беше спортната зала на ОУ „Стоян Михайловски“. Състезанието откри Веска Александрова- Иванова от отдел „Спорт“ при Община Варна.

След дълъг състезателен ден и оспорвани двубои, отборите при юношите се подредиха по следния начин:

  1. ВТГ „Г. С. Раковски“
  2. ПГСАГ „В. Левски“
  3. IVЕГ Ф. Ж. Кюри„“

 

Отборите участници при девойките 11-12 клас бяха пет, а състезанието се проведе на 19 януари /неделя/. На първо място и шампионки в Общински ученически игри са гимназистките на Първа езикова гимназия. Сребърните отличия отидоха при представителките на ПГСАГ „Васил Левски “. А изненада поднесоха състезателките от отбора на ПГ по електротехника, със завоюването на третото място и бронзовите медали.

Наградите връчиха Руси Йовков и Атанас Христов, съответно главен ръководител и главен съдия на състезанията.
Споделете вашето мнение
Още от същия раздел

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close