Официално откриване на общински кръг от ученически игри 2014/2015 г.

  • ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
  • 11.11.2014 г.
Официално откриване  на общински кръг от ученически игри 2014/2015 г.

На 8 ноември от 11.00 часа в многофункционалната спортна зала на СОУ „Елин Пелин“, ще се проведе официално откриване на общински кръг от ученически игри 2014/2015 г.

За доброто настроение на гостите на церемонията по откриване ще се погрижат мажоретен състав и ансамбъл народни танци, подсигурени от домакините СОУ „Елин Пелин“. Също така вокално изпълнение ще изпълни ученик от Първа езикова гимназия.

ФОТОГАЛЕРИЯ


Интересът към ученически спорт и през тази учебна година е огромен, 48 училища от град Варна са подали заявка за участие в Общински ученически игри 2014/2015. Ежегодно в състезанията се включват над 3300 варненски деца. Ученическият спорт отново предизвика голямо вълнение сред ученици и преподаватели, след като бе изтеглен жребия за съревнованията между отделните училища в града.

Спортовете заложени в програмата за ученическия спорт са осем: футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, тенис на маса, лека атлетика, шахмат и бадминтон. Децата са разделени в три възрастови групи 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас за момчета и момичета.

Надпреварите стартираха на 18 октомври от 09.30 часа с най-масовият спорт футбол 5-7 клас с двубой между СОУ „Гео Милев“ и ОУ „Д. Войников” с. Каменар, който се проведе на стадиона на Технически Университет. Спортната зала на Първа езикова гимназия е домакин на турнира по волейбол във възрастова група 8-10 клас, където на 25 октомври /събота/ от 08.30 часа програмата започна с двубоя между ПГ Електротехника и СОУ „Климент Охридски“ при юношите. Новата спортна зала на СОУ „Елин Пелин“ ще домакинства на състезанията за малките волейболисти 5-7 клас, като в събота от 08.30 часа началото дадоха ОУ ”Панайот Волов” и ОУ ”Добри Чинтулов” при момичетата. В спортен комплекс „Локомотив“ по същото време започнаха състезанията по баскетбол за 11-12 клас юноши със срещата между МГ „Д-р П. Берон“ и IV ЕГ „Ф. Ж. Кюри“.

Лекоатлетическият турнир се проведе на 28 октомври за 5-7 клас, а отборите от по-големите възрастови групи 8-10 клас премериха сили на 29 октомври от 10 часа в СК „Локомотив“.

 

Пълните програми и наредби за състезанията може да намерите тук
Споделете вашето мнение
Още от същия раздел

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close