Доминация на Икономистите в кроса от Варненска Универсиада

  • ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
  • 25.04.2015 г.
Доминация на Икономистите в кроса от Варненска Универсиада

В слънчевия преди обед на съботния ден на 25 април в морската градина на Варна се проведе Лекоатлетически крос от Варненската студентска Универсиада.

         В състезанието взеха участие 54 студенти от всички висши училища в града.

ПРОТОКОЛ


Дисциплината за мъжете беше 2000 метра, а за нежния пол 1000 метра или една обиколка от летния театър до Пантеона и обратно.

         Състезанието при жените стартира в 10.00 часа, като най-подготвена и победителка в бягането при жените е състезателката от Икономически университет Варна Лора Колева с време 3,24 минути. Среброто с много малка разлика грабна състудентката й от ИУ Елица Димитрова с време 3,26 мин. На почетна стълбичка за третото място се качва и Ванеса Борст от Медицински Университет, с резултат 3,30 мин.

         Победителят в дисциплината при мъжете е отново студент на Икономически университет Варна и той се казва Валентин Паскалев с време 6 минути и 30 секунди.

Второто място също е за участник от икономическия Росен Стефанов с време от 6,52. Бронзовият медал остана за Илия Илиев от медицината.

         В отборното класиране първото място е за Икономически Университет, на второ място Медицински Университет, трети Технически Университет, четвърто ВСУ и пето ВВМУ.
Споделете вашето мнение
Още от същия раздел

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close