Спортни прояви по случай 8 декември-празника на Българските студенти

  • ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
  • 02.11.2015 г.
Спортни прояви по случай 8 декември-празника на Българските студенти

„Купа 8 декември“

 

          Община Варна, Студентските съвети и Академичните звена отговарящи за спорта в университета, организират спортни прояви по случай 8 декември-празника на Българските студенти.

към НАРЕДБИ И ПРОГРАМИ


Разнообразната спортна програма за студентите тази година включва спортовете: лекоатлетически крос, мини футбол, стрийтбол 3х3, волейбол, боулинг и плуване.

Състезанията в чест на празника на българските студенти стартират с Лекоатлетическия крос, който ще се проведе на 7 ноември /събота/ от 11.00 в Морската градина, под Летен театър. Всички студенти, от всички университети, без ограничения са поканени да участват на място в деня на състезанието.

Както всяка година с най-голям интерес се очакват мачовете за студентите в спорта мини-футбол, предвид голямата конкуренция между Университетите в последните години. Цар футбол стартира на 9 ноември /понеделник/ от 16.00 часа на базата на Технически университет - Варна с мач между ВВМУ и ИУ. Всеки университет може да се включи в състезанието с два отбора от по 12 състезатели. Финалните мачове са насрочени за 13 ноември /петък/.

Дебют в програмата тази година ще направи спортът Стрийтбол 3х3 за мъже и жени, който ще се проведе на 11 ноември /сряда/ от 15.00 часа в залата на Медицински Университет – Варна.

На 12.11.15 г. в спортния комплекс на Икономически Университет - Варна от 15.00 часа с двубоя при мъжете между ВСУ и МУ, ще стартира волейболната програма, част от университетските спортни празници.

Боулинг турнира ще се проведе в “Playground” МОЛ Варна, като началото на квалификациите ще е от 15.00 часа на 18 и 19 ноември, а финалните игри между петте финалиста, стартират на 20-ти в 17.00 часа.

Новоизграденият закрит басейн „Д-р Л. Лазаров“ в ПК „Приморски“ ще домакинства на спорта плуване на 21 ноември от 10.00 часа.

 

Церемонията по официалното награждаване и закриване на “Купа 8 декември” ще се състои на 21 ноември 2015 г. /събота/ от 18.00 часа в спортен бар „Playground“ МОЛ Варна.

 

 

Наредбите за турнирите може да намерите на www.varnanamladite.com

 
Споделете вашето мнение
Още от същия раздел

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close