Медицината и Свободния шампиони по волейбол

  • ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
  • 22.04.2016 г.
Медицината и Свободния шампиони по волейбол

След 5 дневна оспорвани мачове завърши и волейболния турнир част от XVII Варненска Универсиада.

По програма срещите започнаха на 14 април и при мъжете и при жените, а финалните мачове завършиха вчера /21.04.16г./

Основни конкуренти за титлата при мъжете бяха Икономическия университет и Медицинския университет, а при жените между ВСУ „Черноризец Храбър“ и Икономическия.


В женския турнир победителки станаха студентките на свободния, след победа на съперничките си от ИУ, като срещата завърши с резултат 3 на 0. Бронзовите медали останаха за ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

         Жури от съдийския състав определи за най-полезен състезател в женския турнир състезателката на ВСУ „Черноризец Храбър“ Веселина Григорова.

 

Интригата в мъжкия турнир се запази за последния двубой между двата основни конкурентна МУ и ИУ. След като бяха постигнали победи в предходните си срещи, излязоха пределно мотивирани за решаващия мач. Двубоя премина изцяло под диктовката на бъдещите медици, като в първия гейм завърши с категорична победа 25 на 8 точки. Следващия гейм отново премина под доминацията на МУ, с победа с 25 на 15. Следващия гейм отново беше за медицината с 25 на 13 и така те спечелиха титлата с категорично 3 на 0 гейма.

На почетното трето място се класираха представителите на Технически Университет – Варна, които с по-добър коефициент изпревариха Свободния.

А на последното пето място останаха състезателите от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

 

За най-полезен състезател при мъжете логично беше избран играчът на шампионите Ивелин Илиев от МУ.

 

Днес са предвидени да се изиграят финалните двубои от футболния турнир, които са насрочени за 15.00 часа на ОСК „Морска градина“. Първият полуфинал противопоставя първият отбор на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и втория на Медицината, а от 16.00ч. е мача между първият отбор на Технически Университет и новото Висше училище по мениджмънт. Финалът стартира в 18.00 часа

 

Като своеобразен финал на Универсиадата се явяван спорта плуване, които ще се проведе В басейн „Приморски“ на 23 април е първенството по плуване, на което традиционно вземат участие около 100 студенти.

До момента Медицински Университет - Варна води с малка преднина пред Икономическия в комплексното класиране, като се очаква плуването да определи победителя из между шестте Университета.

 

 Официалното награждаване и закриване на XVII-та Варненска Универсиада ще се състои на 24 април /неделя/ от 19 часа в Пиано бар „Синатра“ /Младежки дом/.

 
Споделете вашето мнение
Още от същия раздел

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close