ПГСАГ „Васил Левски“ и Първа езикова гимназия са шампионите по хандбал 8-10 клас

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 23.01.2017 г.
ПГСАГ „Васил Левски“ и Първа езикова гимназия  са шампионите по хандбал 8-10 клас

ПГСАГ „Васил Левски“ и Първа езикова гимназия

са шампионите по хандбал 8-10 клас

 При голям интерес преминаха състезанията за хандбал във възрастова група 8-10 клас за юноши и девойки, част от ученически игри 2016/2017 г. При мъжкия пол участие взеха осем училища, което е своеобразен рекорд за провеждане на ученически състезания в този спорт.


 

Първият състезателен ден в събота срещите се играха в ОУ „Стоян Михайловски“, а финалите срещи се изиграха в залата на Първа езикова гимназия.

При юношите се получиха много красиви и оспорвани двубой за стандартите на ученически спорт, като финала противопостави отборите на ПГСАГ „Васил Левски“ и ВМГ „Св. Николай Чудотворец“. По съобразителни и победители в края се оказаха юношите на строителния техникум, които победиха с резултат 26 на 22 и така станаха шампиони на Варна във възрастта си. Среброто остана за морската гимназия, а бронзовите медали са за учениците от Професионална техническа гимназия.

При девойките участие взеха 3 отбора, които играха по системата всеки срещу всеки, като победители в турнира, с две по беди са момичетата на Първа езикова гимназия. Второто място остана за  ПГТ ”Проф.д-р Асен Златаров”, а третото място е за представителките на НГХНИ „Константин Преславски“.

Състезанията по хандбал продължават и на 28-29 януари за възрастова група 11-12 клас в залите на ОУ „Стоян Михайловски“ и Първа езикова гимназия.

През следващия уикенд /28-29 януари/ състезанията продължават и с финалите по баскетбол за възраст 5-7 клас, които ще се състоят в залата на СУ „Елин Пелин“ от 09.00 часа.

На 28 януари е предвиден шахматния турнир за малките 5-7 клас, където участие ще вземат 6 училища, а на 29 януари е състезанието за по-големите 8-10 клас, където ще се включат отново 6 отбора. Правилата разрешават да играят в един отбор три момчета и едно момиче. Турнирите по шах ще се проведат в обновената зала на Юнашки салон от 10.00 часа.

В събота /28 януари/ в залата на Първа ЕГ от 09.00 часа продължават по програма и състезанията по волейбол за 11-12 клас юноши.

Пълни програми и класиране може да намерите и на www.varnanamladite.com
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close