Минимаратонът „1000 за 1000” генерална тренировка за „Галата - Варна”

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 06.07.2017 г.
Минимаратонът „1000 за 1000” генерална тренировка за „Галата - Варна”

Малкият маратон „1000 за 1000”, който организира шампионът на България ПСК „Черно море”, съвместно с община Варна, ще бъде генерална тренировка за най-старото плувно състезание у нас – „Галата - Варна”.


Първото издание на спортния форум, който е част от събитията, посветени на „Варна – Европейска младежка столица 2017” и няма състезателен характер, ще се проведе на 5 август.

„Поради огромния интерес към „Галата - Варна”, където традиционно участват много хора от страната и чужбина, това лято каним варненци на още един маратон под мотото „1000 за 1000”. Идеята е в инициативата да се включат всички плуващи, семейства от Варна, гости на града, както и представители на различни компании, които обичат плувния спорт”, разясниха организаторите на събитието. Така на практика спортният форум, който няма състезателен характер, ще е генерална тренировка за тези, които ще участват и на „Галата - Варна” на следващия ден, 6 август. А за онези, които не се чувстват достатъчно подготвени за него, остава прекрасната възможност да се възползват от участие в малкия маратон.

Всички участници в „1000 за 1000” ще бъдат застраховани. Събитието ще бъде обезпечено от ВМС на РБ, БЧК и квалифицирани спасители, които ще бдят над желаещите да преплуват дистанцията от 1000 м в морето. Сборният пункт е плажната ивица под ПК „Приморски” – до ресторант „Мистър Баба” в 8,30 часа. Стартът е 2 часа по-късно. Организаторите апелират желаещите да вземат участие да поканят на събитието свои приятели и почитатели на плувния спорт – за публиката, която остане на брега, са подсигурени много музикални емоции, а за всички участници е предвидена томбола с много предметни награди.

 

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close