Варна е поканена за домакин на Тол шипс през 2019г.

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 06.12.2017 г.
Варна е поканена за домакин на Тол шипс през 2019г.

В дните от 30 ноември до 2 декември в Бордо, Франция се проведе годишната конференция на Sail Training International (STI) - организатор на регатите за учебни ветроходни кораби в които Варна вече три пъти участва като пристанище домакин (2010, 2014 и 2016 година). В конференцията взеха участие повече от 350 делегати от множество страни от пет континента. Община Варна беше представлявана от Кристиан Димитров, директор Дирекция "Спорт" и кап.Тома Томов като председател на Организационния комитет в досегашните регати.


В дневния ред на конференцията бяха обсъждани резултатите от последните регати от 2017 година, безопасността на еипажите и кадетите, въпроси относно сигурността на корабите, ефективността на учебните пограми, планирани регати през следващите години и др.

 

Добрата новина е, че през 2019 година се планира регата в района на Егейско и Черно море и организаторите STI чрез нашите представители на конференцията отправиха покана Община Варна да бъде отново, за четвърти път, град-домакин. С тази покана STI потвърдиха своето изявление през миналата година, че "благодарение на отличната организация, създадена от Общината и топлото гостоприемство, проявено от гражданството като цяло, Варна никога няма да бъде заобиколено при която и да е черноморска регата в бъдеще". Остава да се получи официалната покана от организаторите и да се вземе решение.

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close