Класиране от спортен празник „Бързи и сръчни“ за IV клас

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 08.03.2018 г.
Класиране от спортен празник „Бързи и сръчни“ за IV клас

Над 140 деца от 12 училища от град Варна на възраст IV клас взеха участие в спортен празник „Бързи и сръчни“ на 7 март, организиран от Община Варна, дирекция „Спорт от 15.00 до 16.30 часа в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия. Поредицата състезания имат за цел да популяризират активния и здравословен начин на живот сред малките учениците.


 

В турнира за IV клас най-бързи и най-сръчни се оказаха децата на СУ „Димчо Дебелянов“, които станаха шампиони на проявата и така те с две поредни победи за комплекстното класиране между училищата в тази възраст. На второ място са децата на ЧОУ „Малкият Принц“, а бронзови медали спечелиха учениците на ОУ “Йордан Йовков“, които победиха в малкия финал ОУ „Захари Стоянов“.

Всички отбори получиха грамота за участие, а призьорите купи и медали осигурени от организаторите.

Проявите от втори кръг на спортен празник „Бързи и сръчни“ за останалите възрастови групи ще се проведат по следния график, отново в залата на Първа ЕГ:

- 13 март /вторник/ III клас „Бързи и сръчни“

- 15 март /четвъртък/ II клас „Бързи и сръчни“

- 20 март /вторник/ I клас „Бързи и сръчни“

 

През месец април е заложен и финалният трети кръг, в които ще бъде излъчен и комплексен победител между училищата за всяка възраст по отделно, а за всички състезатели ще участват в теглене на томбола с много предметни награди.

Представителните отбори на училищата, които се включват в състезанието, се състоят от 5 момчета и 5 момичета и до две резерви, които трябва да преминат по най-бързия начин по състезателно трасе включващо: спринт, слалом, провиране, прескок, шут с топка във врата и обратно.

Инициативата спортен празник „Бързи и сръчни“ е дългосрочна и насочена към развитие на двигателни и социални умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин, като са предвидени много награди за участниците и победителите.

Организацията на проявата се осъществява от Дирекция „Спорт“ при Община Варна с подкрепата на РУО – Варна.

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close