Резултати от „Купата на ректора на ИУ – Варна“

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 27.03.2018 г.
Резултати от „Купата на ректора на ИУ – Варна“

 

Завърши организираното от Икономически университет – Варна с подкрепата на Дирекция „Спорт” към Община Варна традиционно издание на състезанията за „Купата на ректора” на ИУ – Варна. В импровизирания спортен диалог за „Купата на ректора” участваха ученици от VIII до XII клас от училища в гр. Варна и отбори на домакините от Икономически университет – Варна.


За седма поредна година домакините от ИУ –Варна продължиха изграждането на партньорство в прехода от средното към висшето образование и популяризирането на спорта сред учениците. Участниците получиха информация за кандидатстудентския прием 2018/2019 г., а създадените конкакти на спортната площадка укрепваха приятелските отношения между учениците и студентите.

Срещите от турнира по баскетбол 3х3 се проведоха на 23.03. в спортния комплекс на Икономически университет – Варна. Зрителите в залата станаха свидетели на много оспорвани срещи, които бяха наситени и с атрактвни отигравания.

При девойките отборът на Първа езикова гимназия спечели Купата на ректора с убедителни победи над всички претендентки. На второ място се класираха момичетата от III Природо-математическа гимназия "Академик Методий Попов", а на трето място остана вторият отбор на Първа езикова гимназия. В много оспорвана и интересна финална среща при юношите между отборите на домакините от ИУ – Варна и Първа езикова гимназия учениците успяха да спечелят този „диалог” и завоюваха Купата на ректора на ИУ – Варна. На трето място се класира отборът на ГПЧЕ „Йоан Екзарх, който победи отбора на III Природо-математическа гимназия "Академик Методий Попов".

На 24.03.2018г. в спортния комплекс на Икономически университет се проведе турнир по шахмат – част от турнирите за Купата на ректора на ИУ – Варна. Броят на участниците позволи надпреварата да бъде проведена по правилата на ФИДЕ за ускорен шах – кръгова система с контролно време 15 минути на всеки състезател до завършване на партията. Категоричен победител стана представителят на Първа езикова гимназия Даниел Стоянов с максимален брой точки, следван от студентите Иван Янев /Iк. ПА/ и Георги Георгиев /Iiк. МБ/.

В надпреварата по волейбол за Купата на ректора на ИУ – Варна при мъжете, провела се на 24.03.2018 г., участваха училищните отбори на Първа ЕГ, ГПЧЕ „Йоан Екзарх, ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Варна и представителен отбор на ИУ – Варна. След изиграните срещи в турнира на първо място се класираха момчетата от отбора на ГПЧЕ „Йоан Екзарх. Второто място завоюва отборът на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Варна, а на трето място останаха момчетата на Първа ЕГ. За постигането на един истински „спортен диалог” студентите взеха участие в турнира извън класирането.

При девойките в турнира по волейбол, който се проведе на 25.03.2018 г., златните медали и Купата на ректора на ИУ – Варна спечели отборът на Първа ЕГ. На второ място се класираха момичетата на СК „Перун”, а трети останаха ДКС - 2. Отборът на домакините от ИУ – Варна с участието си извън класирането в турнира проведе подготовка за предстоящата ХIХ-та Варненска универсиада.

Турнирът по тенис на маса за Купата на Ректора на ИУ – Варна се проведе 25.03.2018 г. В Класирането при мъжете студенти от ИУ – Варна заеха първите три места. Носител на златното отличие стана Хакан Илкияр. На второ място се класира Пламен Алексиев, а на трето остана Роберт Петров. В Класирането след студентите останаха двама състезатели от НГХН „Константин Преславски”.

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close