СВЕТОВЕН ДЕН НА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО – БЪЛГАРИЯ СПОРТУВА ’2018

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 08.05.2018 г.
СВЕТОВЕН ДЕН НА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО – БЪЛГАРИЯ СПОРТУВА ’2018

БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ СПОРТ ЗА ВСИЧКИ организира за 26-ти пореден път Световен ден на предизвикателството - България спортува '2018 с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта.


Световният ден на предизвикателството е проява от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 120 страни на всички континенти. В България събитието е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР” на Българска асоциация спорт за всички и е посветено на 17 май - Ден на българския спорт.

Денят на предизвикателство – България спортува '2018 се организира в градовете София, Варна, Пловдив, Бургас, Враца, Дупница, Разград, Кюстендил, Велинград, Плевен, Благоевград, Кърджали, Самоков, Плевен, Русе, Добрич, Ловеч и др.

Националната спортна проява на Българска Асоциация Спорт за Всички - Световен ден на предизвикателството - България спортува '2018 цели да популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

В него могат да вземат участие всички желаещи чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности.

Във Варна Денят на предизвикателството - България Спортува '2018 ще бъде отбелязан с различни спортни и тренировъчни активности, които ще се проведат на 13 май (неделя) от 10:00 часа на площад Независимост, където ще бъде и старт – финала на Международния лекоатлетически маратон Варна - 2018. Отделни площи ще бъдат предназначени за редица спортни занимания - стрийтбол, тенис на маса, стрелба с лък, футболни игри, скачане на въже, канго джъмпс, а на сцена ще бъдат демонстрирани акробатичен рокендрол, степ аеробика, тае бо, зумба, комбат и източни бойни изкуства.

Всеки участник в предложените спортни активности, ще получи талон за участие в томбола с много предметни награди (колела, раници, топки и други спортни пособия).

Включете се в Националната кампания на Българска Асоциация Спорт за Всички - Световен ден на предизвикателството - България спортува '2018, за да бъде вашият ден изпълнен с движение, музика и забава, защото спортът е здраве и начин на живот.

 

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close