43 училища участват в Общински ученически игри 2018/2019

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 04.10.2018 г.
43 училища участват в Общински ученически игри 2018/2019

43 училища от град Варна са подали заявка за участие в Общински ученически игри. Всяка година в състезанията за ученици участие вземат много деца в различните прояви организирани от Община Варна и партньорски организации.


Планираните състезания в ученическите игри са част от изпълнение на ученическия спортен календар на МОН, ММС и Община Варна за развитие и популяризиране на ученическия спорт, които да стимулират двигателната активност сред учениците, чрез предоставяне на възможност за организирана изява на децата.

Днес /4 октомври/ в залата на Юнашки салон ще бъде изтеглен жребия за спортовете волейбол, баскетбол и футбол, а началото на игрите се предвижда за 15 октомври с най-масовия спорт футбол. На 20 октомври ще започнат спортовете волейбол и баскетбол.

Спортовете заложени в програмата са осем: футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, лека атлетика, шахмат, баминтон и тенис на маса. Децата са разделени в три възрастови групи: V-VII клас, VIII-X клас и XI-XII клас за момчета и момичета.

Домакини на проявата ще са залите и салоните на училищата, както и общинската спортна база стопанисвана от ОП „Спорт-Варна“.

Пълните програми за срещите може да намерите на www.sportvarna.comСподелете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close