60 деца взеха участие в спортен празник „Бързи и сръчни“ за 1-ви клас Победител ОУ Ангел Кънчев

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 07.12.2018 г.
60 деца взеха участие  в спортен празник „Бързи и сръчни“ за 1-ви клас Победител ОУ Ангел Кънчев

4 училища от град Варна и едно от Старо Оряхово или около 60 деца на възраст 7 години взеха участие в спортен празник „Бързи и сръчни”, който беше предназначен за ученици от І клас. Състезанието се проведе на 6 декември /четвъртък/ от 15.00 до 16.30 ч. в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия и имаше за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред малките учениците.


Отборите на училищата се състояха от 5 момчета и 5 момичета от I клас. След пробягването на трасето, което включваше – спринтово бягане, слалом между конуси, провиране, прескок и шут с крак на топка във врата, с обща дължина 20 метра, с най-добри времена и финалисти се оказаха ОУ „Ангел Кънчев“, СУ „Димчо Дебелянов“, СУЕО „А. С. Пушкин“ и ОУ „Христо Ботев“.

След полуфиналните бягания за финала се класираха ОУ „Ангел Кънчев“ и СУ „Димчо Дебелянов“. С много малка разлика в резултатите победители и шампиони в спортния празник „Бързи и сръчни“ ЕСЕН 2018 за 1-ви клас се оказаха децата на ОУ „Ангел Кънчев“ с време 2,26,56 мин.

На второ място и сребърните медали останаха за СУ „Димчо Дебелянов“ с 2,31,90 мин. На почетното трето място и бронзови медали се класираха учениците на СУЕО „А. С. Пушкин“.След състезанието беше изтеглена томбола с награди, а велосипедът отиде при ученичка на СУ „Димчо Дебелянов“.

Инициативата на Дирекция „Спорт“ е дългосрочна и насочена към развитие на двигателните и социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин.

Това беше последното състезание „Бързи и сръчни“ за сезона. Те ще подновят на есен.

Следващата проява за най-малките ученици е турнирът по шахмат за 1-4 клас, който ще се проведе на 12 декември 2018 г. от 14.00 часа в зала Юнашки салон.

Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close