СУЕО „А. С. Пушкин“ шампиони в спортен празник „Бързи и сръчни“ за 1-ви клас

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 12.04.2019 г.
СУЕО „А. С. Пушкин“ шампиони в спортен празник „Бързи и сръчни“ за 1-ви клас

Седем училища от град Варна или над 80 деца на възраст 7-8 години взеха участие в спортен празник „Бързи и сръчни”, който беше предназначен за ученици от І клас. Състезанието се проведе на 11 април /четвъртък/ от 15.00 до 17.00 ч. в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия и имаше за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред учениците.


Малките състезатели бяха поздравени от Кристиан Димитров – директор на дирекция „Спорт“ при Община Варна, който откри надпреварата.

Отборите на училищата се състояха от 5 момчета и 5 момичета от I клас. След пробягването на трасето, което включваше – спринтово бягане, слалом между конуси, провиране, прескок и шут с крак на топка във врата, с обща дължина 20 метра, с най-добри времена и финалисти се оказаха ОУ „Ангел Кънчев“, СУ „Димчо Дебелянов“, СУЕО „А. С. Пушкин“ и ОУ „Васил Априлов“.

След полуфиналните бягания за финала се класираха ОУ „Васил Априлов“ и СУЕО „А. С. Пушкин“. С много малка разлика в резултатите победители и шампиони в спортния празник „Бързи и сръчни“ ПРОЛЕТ 2019 за 1-ви клас се оказаха децата на СУЕО „А. С. Пушкин“ с време 2,19,85 мин.

На второ място и сребърните медали останаха за ОУ „Васил Априлов“ с 2,21,30 мин. На почетното трето място и бронзови медали се класираха учениците на ОУ „Ангел Кънчев“.

След състезанието беше изтеглена томбола с награди, а двата велосипеда осигурени от общината, отидоха при ученици на СУЕО „А. С. Пушкин“ и ОУ „Ангел Кънчев“.

Инициативата на Дирекция „Спорт“ е дългосрочна и насочена към развитие на двигателните и социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин.

Това беше последното състезание „Бързи и сръчни“ за пролетния сезон. Те ще подновят на есен.

Следващите прояви за най-малките ученици 1-4 клас са турнирите по народна топка, плуване, спортни игри и други.

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close