Полезни двудневни дискусии и презентации в „Кръгла маса за обмен на добри практики в областта на спорта"

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 12.06.2019 г.
Полезни двудневни дискусии и презентации в „Кръгла маса за обмен на добри практики в областта на спорта

След двудневни дискусии и презентации по повод „Кръгла маса за обмен на добри практики в областта на спорта на местно и регионално ниво“ бяха изведени много положителни и градивни идеи за развитие на спорта и двигателната активност в градовете.

Всички присъстващи експерти отчетоха и потвърдиха значението на град Варна за развитието на спорта на местно ниво. Добрите практики, които бяха представени от Дирекция „Спорт“ се оказаха иновативни за други общини и ще бъдат приложени в другите градове.

 


Основните изводи които се откроиха от участниците са: недостатъчната спортна база и инфраструктура за спорт в градовете, не достатъчните финансови средства, липса на достатъчно квалифицирани кадри, липса на интерес за спорт в определени райони на страната, не добрата комуникация и партньорство с държавни или местни структури имащи отношение към спорта по места.

Община Варна даде своя добър пример, като Европейски град на спорт 2019, за наситения международен спортен календар и прояви в областта на спорта за всички. Относно спортната инфраструктура бяха представени планираните за изграждане новите спортни комплекси в район Владиславово, Виница и ул. „Студентска“.

Събитието се проведе в периода 07-09 юни 2019 г. в зала "Юнашкия салон" във Варна. На срещата присъстваха експерти в областта на спорта от големи общини на областните градове и Регионалните управления по образование от Столична Община, Стара Загора, Бургас, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, Казанлък, Разград, Смолян, Търговище, Перник, Ловеч, както и представители на Министерство на младежта и спорта.

Всички презентации и контакти на присъстващите ще бъдат изпратени до участниците и по този начин да се продължи добра комуникация и взаимопомощ между експертите по спорт на местни ниво.

 

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close