Кристиан Димитров: Винаги отбелязваме подобаващо денят на олимпизма

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 24.06.2019 г.
Кристиан Димитров: Винаги отбелязваме подобаващо денят на олимпизма

За поредна 17-та година Община Варна и спортно училище „Георги Бенковски“ ще почетат Международния ден на Олимпизма.


Група ученици от варненското спортно училище облечени с тениски осигурени от Български олимпийски комитет, носейки оригиналната факла от Олимпийските игри в Мюнхен 72 година, олимпийския флаг, българското знаме и знамето на Варна – Европейски град на спорта 2019, ще пробягат разстоянието от училището по олимпийската алея на славата в Морската градина. С традиционното в последните години бягане, се припомня че сме част от олимпийското семейство.

Символичният олимпийски флаг носен от ученици на спортно училище, ще бъде предаден в 10.00 часа на Ивайло Маринов – Олимпийски шампион от Сеул 88 г – Варна, който ще поздрави и приветства участниците. На събитието се очаква да присъстват представители на Дирекция „Спорт“ при Община Варна, СУ „Георги Бенковски“ , ОСК ЖСК Спартак и ССК Черно море, които ще връчат на всички атлети грамоти, подписани от президента на МОК Томас Бах и председателя на БОК Стефка Костадинова.

В мероприятията по повод деня на Олимпизма ще се включи и детска градина „Синчец“, като децата подкрепяни от своите учители и родители ще разговарят, спортуват и рисуват символите на олимпизма.

Те ще играят и ще се състезават в щафетни игри с топки и динамични фигури с обръчи, които са част от идеите на организаторите. Чрез своите рисунки децата ще излъчат своите послания за мир, съвършенство и уважение в спорта и честна игра. Идеята е на втора група "Нарцис" и членовете на Обществения съвет.

Всяка година на този ден светът празнува зараждането на светлата искра на олимпизма. Организираните на тази дата спортни събития носят заряда и духа на Олимпийските ценности и идеали за съвършенство, мир, уважение и честна игра.

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close