От днес започнаха заниманията по инициативата „Тренировъчен урок“ в училищата

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 07.10.2019 г.
От днес започнаха заниманията по  инициативата „Тренировъчен урок“ в училищата

Тази учебна година инициативата „Тренировъчен урок“ започна с урок по футбол в допълнителния час по физическо и възпитание и спорт в обновения двор на СУ „Димчо Дебелянов“.


Децата бяха разделени на групи момчета и момичета и изпълняваха специфични за спорта двигателни упражнения с топка в крака. Накрая на урока учениците изпълниха дузпи. Програмата предвижда да се проведат уроци в различни класове на училището, така че да се обхванат все повече спортуващи деца. Тренировъчния урок се проведе от треньор на футболен клуб „Гранд Про“.

На следващ етап в още училища СУ „Гео Милев“, СУ „Найден Геров“, ОУ „Цар Симеон I“ и други започват уроци в допълнителния час по спортовете: лека атлетика, баскетбол, тенис на маса, хандбал, айкидо, ръгби, шахмат, ориентиране, спортни и модерни танци, балет, комбат, йога.

Инициативата се провежда в изпълнение на стратегията на Община Варна за развитие и популяризиране на ученическия и детско–юношески спорт и съгласно Закона за предучилищното и училищното образование, и е подкрепена от РУО – Варна и Министерство на младежта и спорта.

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close