Тази седмица започват състезанията за студенти „Купа 8 декември“

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 04.11.2019 г.
Тази седмица започват състезанията за студенти „Купа 8 декември“

В програмата тази година са включени спортовете боулинг, тенис на маса, мини футбол, лекоатлетически крос, волейбол, шахмат, стрийтбол 3х3 и плуване.

Началното събитие тази година е боулинг турнира, който ще се проведе в ГРАНД МОЛ Варна, като началото е от 16.00 часа на 6 ноември.

В залата на Икономически Университет- Варна ще се състои турнирът по тенис на маса по системата лично- отборно за мъже и жени на 7 ноември от 10.00 часа.

 

КЪМ ПРОГРАМИ И НАРЕДБИ


Състезанията по случай празника на българските студенти, продължава с мачовете от програмата на спорта мини-футбол, като първата среща се провежда на 8 ноември /петък/ от 16.00 часа на спортните площадки в ОСРК „Младост“. Първите мачове са между отборите на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ / Икономически Университет – Варна и Технически / Медицински Университет. Всеки университет може да се включи в състезанието с два отбора от по 12 състезатели. Финалните мачове са насрочени за 13 ноември от 15.00 часа.

Традиционно лекоатлетическия крос, ще се проведе в Морската градина, под Летен театър на 9-ти ноември /събота/ от 11.00. Всички студенти, от всички университети, без ограничения са поканени да участват на място в деня на състезанието в дисциплините 2000 и 1000 метра, съответно за мъже и жени.

Новият спорт тази година е шахмата, които е насрочен за 14 ноември от 15.00 часа в зала Юнашки салон.

Закритият басейн „Д-р Л. Лазаров“ в ПК „Приморски“ ще домакинства на спорта плуване на 16 ноември /събота/ от 10.30 часа. Всички участници трябва да се запишат в звената по спорт в университетите, които от своя страна да подадат заявка към организаторите до 14 ноември.

От 13.00 часа на 18.11.19 г. с мач при мъжете между ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Технически Университет - Варна ще започне волейболната програма в спортния комплекс на Медицински Университет – Варна.

Стрийтбол 3х3 за мъже и жени, стартира на 20 ноември /сряда/ от 17.00 часа в залата на Медицински Университет – Варна.


Спортни прояви по случай 8 декември-празника на Българските студенти се организират от Община Варна-дирекция „Спорт“, Студентските съвети и Академичните звена отговарящи за спорта в университета,


Официалното награждаване и закриване на „Купа 8 декември“ ще се състои на 22 ноември 2019 г. (петък) от 18.00 ч. в Юнашки салон.Пълните програми за турнирите може да намерите на

 

www.sportvarna.com

Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close