ТД „Родни балкани“ Варна бе обявено за най-добро от БТС

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 16.12.2019 г.
ТД „Родни балкани“ Варна бе обявено за най-добро от БТС

Варненското ТД „Родни балкани“ получи приза „Най-добро туристическо дружество” на петите годишни награди на Българския туристически съюз, който бяха раздадени на церемония в Дома на културата „Средец” в София. Повод за признанието са над 20-те клуба на дружеството, които са с богата и много пъстра програма от събития и най-вече заради работата с деца и младежи. Изпълнителният секретар на БТС Зорница Радонова връчи плакета на члена на Управителния съвет Галин Георгиев.

За особено високи постижения – 11 изкачени 8-хилядници, медал „За особени заслуги” получава алпинистът Атанас Скатов, който е представител на дружество „Владислав Варненчик“ и няколко дни по-рано бе обявен за Спортист на Варна. В категория „Най-добър обект от Националното движение „Опознай България – 100 НТО” наградата отиде в ръцете на директорката на Архитектурно-парков комплекс „Двореца” – гр. Балчик, Жени Михайлова.

В раздела „Партньорство с държавните институции” отличието бе за Областна администрация Враца заради активната позиция на Областния управител Малина Николова при организацията и провеждането на Националния поход „По пътя на Ботевата чета Козлодуй – Околчица”. В категория „Партньорство с местната власт” бе отличена община Челопеч в лицето на кмета инж. Алекси Кисяков, който лично е участвал във възстановяването на хижа „Мургана”. В категория „Партньорство с бизнеса” награда получи „Оргахим” – гр. Русе, които с помощта на Момчил Бояджиев активно подкрепят с продуктите на комбината различни туристически дружества, които правят маркировка.

 


В категорията „Най-добра туристическа хижа” бе отличена хижа „Славянка”, стопанисвана от ТД „Момини двори” – гр. Гоце Делчев. Основен двигател, за да бъде превърната изоставената застава в модерна и уютна хижа, е секретарят на дружеството Петър Силянов, който получи наградата. Като най-добър туристически хор за 2019 година бе отличен хор „Лудогорско ехо” – гр. Исперих. Наградата получи Радка Стефанова – дългогодишна хористка в тази певческа формация.

Годишните награди на БТС за 2019 година бяха съпътствани с Коледен концерт на хор „Планинарска песен – Филип Аврамов”, посветен на 90 години от рождението на Маестро Филип Аврамов – композиторът станал основоположник на туристическото хорово пеене в България.

През новата 2020 година БТС и дружествата в него, ще честват 125 години организиран туризъм в България.

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close