НА 31-ВИ ЯНУАРИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ВРЪЧВАНЕТО НА НАГРАДИТЕ ВЕТРОХОДЕЦ НА ГОДИНАТА

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 30.01.2020 г.
НА 31-ВИ ЯНУАРИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ВРЪЧВАНЕТО НА НАГРАДИТЕ ВЕТРОХОДЕЦ НА ГОДИНАТА

С официална церемония в Юнашкия салон на Варна, на 31-ви януари ще се проведе връчването на наградите Ветроходец на годината, в която ще бъдат отличени най-изявените спортисти в красивия спорт на морето и вятъра. Списъкът включва състезатели както от детското ветроходство, така и от олимпийските класове и киловите яхти.

Сред отличените има представители на различни клубове, част от Българска федерация по ветроходство, които са показали високи спортни постижения в своите класове на национално и международно ниво. Това е първият път, в който наградите се връчват в Морската столица, а присъствие са заявили Министъра на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Община Варна Иван Портних, Областният управител Стоян Пасев – много родители, треньори, партньори и приятели на ветроходството. Водещ на церемонията ще е дългогодишният спортен журналист и познавач на този спорт Румен Генов.

„Това е един празник за децата и се надяваме да можем да отдадем заслужено уважение към техните усилия. Трима ще бъдат носителите на награда Ветроходец на 2019 – съответно победител и двама подгласници, но сме се постарали да отдадем признание на всички, показали постоянство и добри представяния в различните класове през годината“ – сподели Росен Марангозов – Президент на БФВ.


Изминалата година беше изключително силна за родните спортисти, които взеха участие в редица световни форуми, а Варна отново беше домакин на провелата се през юни Европейска купа в клас Лазер. Морската ни столица се очаква отново да бъде домакин на кръг от купата, а през 2021 да посрещне и над 300 яхти в Европейското първенство. Тазгодишната надпревара ще е тест за Олимпийските игри в Токио, но също и опознавателна за състезателите, които ще атакуват европейското злато у нас догодина. Така те ще могат да опознаят теченията, ветровете и спецификите на варненския залив, като това ще им даде възможност да проведат целенасочена подготовка.
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close