Tази седмица стартира „Ученическа купа Варна 2020“

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 19.02.2020 г.
Tази седмица стартира „Ученическа купа Варна 2020“

През почивните дни започват състезанията от „Ученическа купа Варна 2020“. Тази година участие ще вземат отбори от 11 гимназии, 8 средни и 21 основни училища. Общо 40 училища от Варна ще премерят сили в 7 вида спорт за възрастови групи от 1 до 12 клас за момчета и момичета: тенис на маса, лека атлетика, мини футбол, волейбол, шахмат, народна топка, плажен волейбол.

На 22-23 февруари 2020 г. от 9.00 часа в зала Юнашки салон започва състезанието по тенис на маса за възрастова група 8-12 клас, а в неделя са малките  ученици на възраст 2-7 клас за момчета и момичета.


Паралелно с това през уикенда са заложени и мачове по волейбол за 11-12  и 5-7 клас, съответно в залата на Първа ЕГ и СУ „Елин Пелин“.

Футболния турнир и състезанията по лека атлетика ще се проведат през месец март.

За отборите, класирали се на първите три места, са предвидени предметни награди, осигурени от Община Варна, дирекция „Спорт“.

Ежегодно в състезанията за ученици вземат участие над 10 000 деца в различните прояви, организирани от Община Варна и партньорски организации. Ученическа купа Варна има за цел да стимулира двигателната активност сред децата и са част от изпълнението на стратегията на Община Варна популяризиране на детско–юношеския и масов спорт.

 

Пълната програма на срещите от „Ученическа купа Варна 2020“ може да бъде намерена на адрес: www.sportvarna.bg
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close