Конкурс за елегантност и ретро парад на стари автомобили - 5 септември Морска градина Варна

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 02.09.2020 г.
Конкурс за елегантност и ретро парад на стари автомобили - 5 септември Морска градина Варна

На 05 септември 2020г. от 11.00 часа на входа на Морската градина във Варна ще се проведе „Конкурс за елегантност и ретро парад“ за стари автомобили. Очакват се в морската столица да пристигнат над 100 автомобила от цяла България от градовете София, Варна, Бургас, Стара Загора, Добрич, Разград, Велико Търново, Пловдив, Плевен, Сливен, Хасково, Сандански, Петрич, Перник, Благоевград, Търговище, Шумен както и 10 екипажа от Румъния.


Класовете в конкурсната част са подредени по периоди, преди и след втората световна война, клас каблиолети, американски автомобили, лимузини, купета и други. Във Варна ще пристигнат ретро коли, като най-старите очаквани са форд-модел Т от 1913 г., Мерцедес кабрио-лимозина 170flu от 1934 г., Шевролет от 1929 г. и много други атрактивни и уникални возила. Награждаването по класове ще се проведе от 17.00 часа на открито в парка. Организаторите са подготвили награди и изненади за присъстващите участници и гости.

На събитието като жури ще присъства международен представител на FIVA, който ще оценява автомобилите по стандартите на международната организация. Присъствие са заявили и други видни общественици, които притежават ретро автомобили.

Организатори на проявата са Варненски ретро мото клуб с партньорството на Община Варна, дирекция „Спорт“,

Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close