Завърши Международната регата клас Лазер във Варна

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 05.10.2020 г.
Завърши Международната регата клас Лазер във Варна

В три пълни с морска сол, вятър и адреналин дни протече кръгът от Европейската купа по ветроходство в Клас Лазер, чиито домакин беше Варна от 2-ри до 4-ти октомври. 40 лодки от България, Украйна и Австрия се състезаваха за трофея на Европейската Лазер Асоциация, домакинстван от Община Варна и Спортен клуб "Черно море Бриз", Варна. Надпреварата беше за три класа Лазер – Стандарт (олимписйки за мъжете), Радиал (олимпийски за жените) и младежкия 4,7.

Пълните резултати можете да видите тук: http://www.bulsaf.bg/?p=6672&lang=bg_BGКупите връчиха лично Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Община Варна Иван Портних, Кристиан Димитров – директор Дирекция "Спорт" към Община Варна, и президентът на Българска федерация по ветроходство Росен Марангозов.

В клас Радиал купата при жените взе варненката Мариела Николова от Черно море Бриз, която оглави и генералното класиране в този клас. Тя още тази нощ заминава за Европейското първенство в Полша и е най-сериозният български претендент за олимпийска квота в своя клас.“

Състезанието беше и генерална репетиция за домакинството на Варна на Европейско първенстро в клас "Лазер" през месец май 2021 година.
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close