Мултимедийна образователна инициатива, насърчаваща практикуването на различни видове спорт

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 28.10.2020 г.
Мултимедийна образователна инициатива, насърчаваща практикуването на различни видове спорт

Дирекция “Спорт” към Община Варна и Икономически университет – Варна, катедра “Физическо възпитание и спорт” реализират първия в страната модел за обучение и практикуване на спорт в дистанционна (онлайн) форма.


За първи път в страната се реализира изцяло мултимедийна образователна инициатива, насърчаваща практикуването на различни видове спорт от ученици и студенти в домашни условия. Проектът е осъществен от Икономически университет – Варна, катедра “Физическо възпитание и спорт” и Дирекция “Спорт” към Община Варна. През месец юли 2020 г. стартира заснемането на серия от видеа с обучителна цел в направления фитнес, тенис на маса, баскетбол и волейбол. Всеки клип се води от експерт в съответния спорт, представящ нагледно аспекти от своята дисциплина под формата на отделни тренировки.

Основната цел на инициативата е гъвкавост и достъпност при практикуването на разнообразни видове спорт от ученици и студенти чрез ангажиране на всички модерни електронни канали и актуални мултимедийни похвати. Проектът позволява обучението и

практикуването на множество спортни начинания при изцяло дистанционни условия, експедитивно реагирайки на съвременните условия и обстоятелства.
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close