Над 600 участници от 32 държави участваха в Маратон Варна

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 09.11.2020 г.
Над 600 участници от 32 държави участваха в Маратон Варна

Над 600 участници от 32 държави стартираха в тазгодишното издание на Маратон Варна. Бегачите премериха сили, разпределени в 3 дистанции - класическа на 42 км, на 21 км. и на 10 км.


Стартът на площад "Независимост" даде министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който обяви, че проявата във Варна е последната част от националната верига маратони, провели се през тази година. Маршрутът премина през централната пешеходна зона и Морската градина.

 Призовите места в класическата дистанция грабнаха Юсеф Сбаи от Мароко и Клементине Муканданка от Руанда. На второ и трето място при мъжете се наредиха Дънкън Коеч от Кения и Джан Симукека от Руанда, а при жените съответно Джабет Наом от Кения и Карен ван Пройен от Белгия.

 При по-късата дистанция от 21 км. първенци са Богдан Семьонович от Украйна и Франсин Нийомуканзи от Бурунди. Втори и трети при мъжете са Жан-Мари Нийомукиза от Бурунди и Джоа Коеч от Кения, а при жените Валентина Верецка от Украйна и Аделине Мусабюйезу от Руанда.

 На най-късата дистанция местата при мъжете са разпределени между Стоян Владков от България, Павло Верецки от Украйна и Иван Попов, а при жените - Оливера Йовтич от Сърбия, Маринела Нинева и Силвия Георгиева от България.

 Наградите връчиха министър Красен Кралев, зам.-кметът на Община Варна Коста Базитов, Бончо Бонев – зам.-председател на Обединени спортни клубове „Черно море“, Анатоли Илиев, Даниел Дуков и Десислава Календжиева от организационния комитет на състезанието.
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close