Наградиха победителите във Varna Channel Cup 2021

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 25.05.2021 г.
Наградиха победителите във Varna Channel Cup 2021

Яхта Chocolate дебютира с пълен триумф – швейцарски шкипер, но изцяло български екипаж, сред който действащите олимпийски надежди Мариела Николова и Ива Илиева обраха купите при най-бързите.


Изключителен адреналин за състезатели и зрелище за публика предложи седмото издание на ветроходна регата за килови яхти Varna Channel Cup, провеждаща се във Варна между 21-14 май. 37 екипажа взеха участие в шестте провели се гонки, минали под съдийството на румънския международен съдия Козмин Андроник и протестната комисия, водена от проф. Камен Фильов. Причината да не се проведат максималните предвидени 10 гонки беше липсата на подходящ вятър. За щастие на публиката обаче на 23-ти май, когато се провеждаха и емблематичните за надпреварата гонки море-езеро прогнозата беше благоприятна за ветроходния спорт и се проведоха пълния набор от три предвидени гонки, което даде възможност цветните спинакери да създадат неповторима гледка в Морската столица.

Събитието се организира от яхтен клуб ЛЗ яхтинг 1991, СК Ултрамарин, под егидата и сподкрепата на Община Варна. Като организаторите отбелязоха, че помощта на институциите е безценна, тъй едноименната гонка канал езеро изисква спиране на целия корабен трафик в канала.

Тази година първи в клас ORC A стана новият екипаж на яхта Chocolate със шкипер Франсоа Боп, следвани от LZ yachting 1991 със шкипер Лъчезар Братоев и PETRA на Павел Дуков.

Регатата за купата на канала открива сезона при киловите яхти, с което резултатите дават прогнози за сезона и възможност екипажите да проверят състоянието на яхтите след пускането им на вода след зимната пауза. С тази победа Chocolate дава сериозна заявка за намеса в годишните класирания и вливане на свежа кръв във флотилията при най-бързите, което ще направи сезонът още по-интересен. В екипажа участие взимат и олимпийските надежди на България Мариела Николова и Ива Илиева.


Класирането продължава както следва:

 IRC 1

1. Chocolate със шкипер Франсоа Боп.

2. PETRA със шкипер Павел Дуков.

3. Blue Magic със шкипер Никола Попов.

ORC B

1. Wasabi със шкипер Валентин Николов

2. Mowgli със шкипер Деян Кръстев

3. Нимана със шкипер Георги Николов

ORC C

1. Proxima със шкипер Свилен Дойков

2. Tornado със шкипер Тодор Русев

3. Nord Burgas със шкипер Бранимир Янчев

ORC P

1. Mind Milk със шкипер Калин Георгиев

2. Ronin със шкипер Петър Димитров

3. Metch със шкипер Мартин Тодоров

Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close