Семейство от Варна на върха за Купа „8-ми декември“

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 29.11.2021 г.
Семейство от Варна на върха за Купа „8-ми декември“

Почти 200 състезатели уважиха 50-ото юбилейно издание на състезанието по ориентиране за Купа „8-ми декември“. Надпреварата, организирана от СКО „Академик“, с подкрепата на Община Варна, се проведе в КК Златни пясъци и предложи на участниците, разделени в 22 възрастови групи, предизвикателни маршрути.


В елитната група при дамите, най-бързо маршрута от 4 км. премина Наталия Атанасова от варненския СКО „Бегун“, следвана от Лидия Иванова „Компас крос“ /Русе/ и Виктория Генева СКО „Бегун“. При мъжете на най-високото стъпало се качи съпругът на победителката Владимир Атанасов. Предизвикателството в силния пол бе 4.5 км., а в тройката влязоха още Стефан Димитров от „Компас крос“ и Милен Русев, също от „Бегун“.

Във възрастова група М45, на победителя Даниел Николов, бе връчен специален Приз „Краси Митев“, С наградата домакините почитат паметта на един от своите състезатели, който завинаги остана в тази група и в спомените на съотборниците си.

В отборната надпревара домакините не участваха в класирането, по традиция в състезанията по ориентиране. С най-много точки след тях и носител на 50-ата Купа „Академик“, стана СКО „Бегун“ с 200т. пред „Мадарски конник“ /Шумен/ със 191т. и „Абритус“ /Разград/ със 159т. Извън стълбичката са тимовете на „Компас крос“, „Вариант 5“ /Търговище/, „Добротица“ /Добрич/ и „Истрос“ /Русе/.

Състезанието е едно от последните в календара по лятно ориентиране на БФО. След него майсторите на картата и компаса си дават кратка почивка и започват подготовка за новия сезон и за надпреварите по ски ориентиране.

Всички резултати можете да намерите на:

https://www.bgof.org/upload/Results-8-%D0%BC%D0%B8%20%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%B5%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8-2021.pdf
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close