Първи турнир по спортно катерене за Купа 'Одесос'

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 28.07.2022 г.
Първи турнир по спортно катерене за Купа 'Одесос'

На 23.07.2022 г. в залата за катерене в бившия плувен комплекс "Юрий Гагарин", се проведе Първият национален турнир по спортно катерене за купа "Одесос" в дисциплината "боулдър".


Катерачна боулдър среща се организира от СК „Чудните скали“ с подкрепата на Община Варна. Главен съдия беше Георги Антонов. Участваха 45 души от 5 клуба от страната - домакините от СК Чудните скали, АК "Скална душа-Бургас“, КССК "Варнаклайминг", НСА - София и СК-42 – София.

По стената имаше 27 маршрута с различни трудности, които бяха предизвикателство за участниците. Състезателите бяха разделени в три категории - мъже, жени и деца. В най- масовата група - мъже, където и битката беше най - оспорвана, победител стана Петър Атанасов от Варна, състезаващ се за “СК-42" - София, след него се наредиха Тома Маринов от СК "Чудните скали" - Варна и Димитър Димитров от НСА - София.

При дамите, имаше убедителна победа на Мариета Атанасова от Варна, следвана от Ема Богоева от КССК "Варнаклайминг" и Ралица Вълчева - СК "Чудните скали " - Варна.

При най-малките, победата завоюва Стефан Кирчев, представител на домакините от СК "Чудните скали", с втори и трети резултат се наредиха представителите на КССК "Варнаклайминг" - Михаил Рафаилов и Габриела Жечева.

Победителите във всяка група получиха и трофея - купа "Одесос". Награди и подаръци за участниците бяха осигурени и от магазини "Стената", "Нависоко", "Декатлон", "Жълто".

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close