И тази година Варна се включва в Световния ден на ходенето

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 04.10.2022 г.
И тази година Варна се включва в Световния ден на ходенето

БЪЛГАРСКАТА АСОЦИАЦИЯ СПОРТ ЗА ВСИЧКИ съвместно с ОБЩИНА ВАРНА и Министерството на младежта и спорта организират за 30-ти пореден път СВЕТОВЕН ДЕН НА ХОДЕНЕТО 2022 –национална спортна проява в цялата страна. Световният ден на ходенето е проява от Държавния спортен календар на федерацията за 2022 г., по „Програма за развитие на спорта за всички“ на ММС и е в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 - 2024”.

Тя има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-лесно достъпната и естествена физическа активност – ходенето.

Трасето и маршрутите за ходенето са достъпни за всички желаещи, без ограничение във възраст, пол, ниво на физическа подготвеност, както и за хора в неравностойно положение. Национална проява Световен ден на ходенето ще се проведе в 15 Общини от страната:

Добрич, Варна, Велинград, Асеновград, Бургас, Плевен, Ловеч, Казанлък, Кюстендил, Враца, Габрово, Разград, Русе, Благоевград, София – СО, р-н Панчарево, с. Лозен.

 

 


В град Варна Световния ден на ходенето ще се проведе на 08.10.2022 г.в местност Аладжа манастир. Каним всички Вас да се включите активно в мероприятието. Сборен пункт на последната спирка в жк.Виница на автобусна линия №31 в 10.00 часа на 08.10.2022 г. Организиран е пешеходен поход до Ковшак чешма. След активното ходене за участниците на място се организира пикник за отдих и теглене на томбола с награди.

 

ОЧАКВАМЕ ВИ!

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close