Класиране БАСКЕТБОЛ XVII Варненска универсиада

  • ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
  • 15.04.2016 г.
Класиране БАСКЕТБОЛ  XVII Варненска универсиада

         От 7 до 13 април в спортния комплекс на Медицински университет се проведе турнира по баскетбол, част от Варненската Универсиада 2016. В състезанието се включиха отбори от пет варненски университета.

Битката за призовите места премина много драматично и оспорвано, като след изиграване на всички десет срещи се стигна до ситуацията, че Икономически университет се оказаха на върха с 8 точки.


           С цел популяризирането на масовия непрофесионален студентски спорт, в таз годишните правила беше включено, че в игра имат право да участват само двама състезатели картотекирани за участие в А група мъже. Състезател приключил договорните си отношения със спортен клуб на полусезона към момента на провеждане на турнира може да вземе участие, като некартотекиран състезател.

 

Предвид всички изиграни срещи на отборите, класирането придоби следния вид:

3. На трето място и бронзови медалисти във Варненска универсиада, с две победи и две загуби и актив от 6 т., са студентите от ВСУ „Черноризец Храбър“ Варна;

2. Сребърните отличия останаха за Медицински Университет - Варна;

1. Шампиони на турнира по баскетбол са студентите от Икономически Университет – Варна, с четири победи от четири мача

Четвърти са ВВМУ, а петото последно място зае отбора на ТУ.

 

Призът най-полезен състезател на турнира MVP e за състезателя на ИУ Хаакан Сербезов.

 

Всички награди за призьорите ще бъдат връчени на церемония на 24 април /неделя/ от 19.00 часа в пиано бар “Синатра“, Младежки дом.

 

В съботния ден /16.04.16 г./ е предвиден турнира по тенис на корт, който ще започне от 09.00 часа на ТК „Чайка“. До монета участие са заявили 18 мъже и 6 жени.

Програмата на Варненската Универсиада продължава и в понеделник /18.04.16/ от 18.00 часа с турнира по волейбол в базата на Икономически университет, с двубоите при мъжете между МУ – ТУ, а от 19.30 ч. сили ще премерят студентите на  ИУ – ВВМУ.

В понеделник на терена на Технически Университет започва турнира по мини-футбол от 16.00 часа с срещите между новият университет ВУM срещу МУ и вторите отбори на ВВМУ2 – ИУ2. Финала на футболния турнир е насрочен за 22 април от 15.00 часа на ОСК „Морска градина“

 

 
Споделете вашето мнение
Още от същия раздел

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close