Първа езикова гимназия републикански шампион в Ученически игри по баскетбол, a ПГСАГ „Васил Левски“ са втори в хандбала

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 16.05.2017 г.
Първа езикова гимназия републикански шампион в  Ученически игри по баскетбол, a  ПГСАГ „Васил Левски“ са втори в хандбала

В надпреварата по баскетбол участваха 10-те най-дори отбора от страната при най-големите ученици 11-12 клас за дeвойки. Разделени в две групи от по 5 отбора.


Домакин във Варна бяха възпитаничките на Първа езикова гимназия. Финалите се проведоха в залата на Икономически университет Варна. Организатор на финалите е Министерство на младежта и спорта, Регионално управление на образованието – Варна, Българска асоциация спорт за учащи и Община Варна.

Финалният двубой бе много оспорван на моменти между ППМГ от Стара Загора и Първа езикова гимназия – Варна, но нашите момичета контролираха положението и водеха в резултата през целия двубой. В крайна сметка с резултат от 72-58 точки Шампиони са домакините от Варна Първа езикова гимназия.

Гости на финалния мач бяха главен експерт Данчо Илиев –дирекция „Спорт“ при Община Варна, Десислава Панева – представител на ММС за Варна, Цецко Цеков от страна на БАСУ и главен ръководител на турнира, Георги Шиваров – главен съдия, които връчиха наградите на победителите и участниците.

След тях класирането се подреди:

На второ място и сребърни медали за ППМГ град Стара Загора

Купа за трето място и бронза отиде при ФСГ „Васил Левски“ град Монтана.

На четвърто място в резултат от малкия финал остана СУЧЕМ „Иван Вазов“ София.

Организаторите присъдиха и индивидуална награда в турнира за най-добър реализатор на състезателка Калина Тодорова Иванова от София със 192 точки.

Във хандбалния турнир юношите 11-12 клас на ПГСАГ „Васил Левски“ Варна завоюваха сребърните медали. Състезанието се проведе от 12-14 май на НСБ „Спортпалас“ при прекрасни условия за ученически спорт.

За съжаление във финалния двубой варненските ученици не успяха да победят и останаха на второ място със сребърните медали, а заслужено шампиони на България за тази възраст в спорта хандбал за учениците от СУ „Христо Ботев“ от град Кубрат.

Наградите бяга връчени от директорката на отбора победител СУ „Христо Ботев“ гр. Кубрат, Иван Иванов – РУО – Варна и Цецко Цеков главен ръководител на турнира.
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close