ИСТИНСКИ ТАНЦОВ МАРАТОН СЪС СВЕТОВЕН БЛЯСЪК

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 17.05.2017 г.
ИСТИНСКИ ТАНЦОВ МАРАТОН СЪС СВЕТОВЕН БЛЯСЪК

Три дни Варна бе световен център на спортните танци.


Три дни, от 12 до 14 май 2017 година, Варна живя с магията на танцовото изкуство от най-висок карат. Над 200 състезателни двойки се включиха в този танцов маратон. Те бяха представители на : Австрия, Албания, Англия, Германия, Естония, Италия, Латвия, Македония, Малта, Полша, Португалия, Румъния, Русия, САЩ, Украйна, Франция, Хърватия, Чехия и България. Нещо повече. Във Варна пристигнаха 6 танцови дуети от топ 50 на света – 15-тите от Естония,16-тата от Италия, 19-тата от Канада , 28- мата от Словакия,31-вата от Румъния и 38-мата от Албания, което вдигна още по-високо летвата на турнира.

Организатори на трите състезания: Държавно първенство по спортни танци първи ранг, Международния турнир по спортни танци за деца, юноши и младежи и Открит световен турнир по латиноамеракански танци – кръг от световната ранглиста / за първи път във Варна/ бяха: Световната федерация по спортни танци, Българската федерация по спортни танци, Община Варна, Дворец на културата и спорта – Варна, Клуб по спортни танци “Варна” с медийната подкрепа на ТV “Черно море”.

Тридневният танцов маратон беше под кодовото наименование – “VARNA OPEN – 2017” за купата на Кмета на Община Варна.

Престижна беше и съдийската комисия от 15 държави. За първи път журирането бе по системата на художествената гимнастика и фигурното пързаляне – на два от танците двойките финалисти танцуваха солово. А това е решителна крачка за приобщаване на спортните танци към семейството на олимпийските спортове.

Коментарите и на състезатели, и на съдии, и на публика бяха повече от ласкави – супер организация, невероятно гостоприемство, красива и ефектна украса, осигурена от “Габровски” ООД. А щаба на Клуб по спортни танци „Варна“ и Народно читалище “Христо Ботев 1928” отново доказа, че нямат равни на себе си при подобни турнири. Не случайно и съорганизаторите на турнира – ДКС в лицето на г-н Минко Христов обявиха, че ще направят всичко възможно този кръг от световната ранглиста да стане традиционен във Варна в началото на летния сезон.

Силно бе участието и на танцовите дуети от варненските клубове. В най-престижното изпитание – откритото световно първенство по латиноамерикански танци една двойка от КСТ “Варна” достигна до четвъртфиналите, а друга от КСТ “Одесос денс” – до полуфинала. На финала над всички се оказа италианския дует Джакомо Лазарини и Роберта Венедети.

Варна отново възвръща позициите си на осезателна сила в спортните танци. А крупната проява бе посветена на Варна младежка европейска столица. Програмата на кмета г-н Портних не позволи самият той да открие първенството. Това направи директора на Дирекция “Спорт” – г-н Кристиан Димитров.

Конкурсът бе подкрепен от: обичаната българска козметична марка REFAN,

Верига ресторанти ГОДЗИЛА, „БИОФРЕШ козметикс, верига супермаркети МАКАО, Гранд Мол, Салони за красота „Нуши“, Рекламен център „Екстрийм“, Гранд хотел Варна, Арт Дизайн, Рекламна агенция „Фил“, Евротур ООД.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close