Спортни активности по случай Деня на детето 1 юни

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 26.05.2017 г.
Спортни активности по случай Деня на детето 1 юни

Община Варна, Дирекция „Спорт“ отбелязва деня на детето 1 юни 2017г. с открити уроци в училищата, турнир по плуване и волейбол и безплатно ползване на Ледена пързалка и други спорни обекти.


Отбелязването на деня на детето ще започне с традиционния „Общински ученически турнир по плуване“, които ще се проведе на 27 май от 10.00 часа на ПК „Приморски“. Право на участие имат ученици на възраст от 2 до 11 клас, разделени в четири възрастови групи. Традиционно в проявата се включват над 250 деца от варненските училища.

В самия ден 1 юни за безплатно ползване от деца ще бъде предоставена Ледената пързалка в ОСРК „Младост“ и други спортни обекти по график.

В денят на детето 1 юни /четвъртък/ ще се проведат открити уроци в няколко варненски училища по спортовете баскетбол, футбол и тенис на маса.

На реновираната открита спортна площадка в двора на ОУ „Христо Ботев“, кв. Аспарухово от 11.00 часа ще се проведе открит урок по баскетбол за деца V клас, като за специален треньор е поканен бившият състезател на високо ниво Саша Топчов от Академията „Стар баскет“. След което от 13.30 часа ще се състои и открито урок по баскетбол на другата открита реновирана площадка в училище НГХНИ „Константин Преславски“.

В двора на СУ „Димчо Дебелянов“ от 10.10 часа възможност да се включат в открит урок по баскетбол ще имат и децата от 3 клас на училището. Там лично Венци Гечев, които е председател на ЖБК „Одесос“ /шампиони на България за 2017 г./ и треньори от клуба ще научат децата на основни умения в спорта.

Футболния спорт ще бъде демонстриран от треньорът Петър Кръстев от детски футболен клуб „Шампиони“, който от 10.10 часа ще проведе открит урок на спортната площадка по футбол на ОУ „Иван Вазов“ с деца на възраст V-VI клас.

Открит урок по тенис на маса ще има в ОУ „Добри Чинтулов“ от 11.00 часа и в СУ „Найден Геров“ от 13.30 часа. Главният треньор на спортен клуб по тенис маса „Варна 2015“ Александър Савов и републикански шампиони ще демонстрират красотата на този спорт.

 

По случай празника на детето на 3 юни в зала „Христо Борисов“ в спортен комплекс „Черно море“ ще се проведе и турнир по волейбол за момчета родени 2004-2005 година. Състезанието се провежда съвместно от волейболен клуб „Черно море“ и Община Варна.
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close