Четвърти международен клубен турнир по пожароприложен спорт за купа Одесос

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 18.09.2017 г.
Четвърти международен клубен турнир по пожароприложен спорт за купа Одесос

През тази седмица, от 19 до 21 септември, Варна е домакин на Четвъртия международен клубен турнир по пожароприложен спорт за купа „Одесос”.


Организатори на спортната проява са Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Варна съвместно с Община Варна и с подкрепата на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР. Състезанията ще се проведат на стадион „Локомотив”. Тази година участие ще вземат 9 мъжки клубни отбора от Молдова, Чехия, Румъния и България и 3 женски от България и Чехия. Съгласно регламента състезанието ще бъде проведено в следните дициплини: Изкачване с щурмова стълба; 100 м пътека с препятствия; Пожарна щафета 4 х 100 м с претятствия; Бойно разгръщане от мотопомпа.

В понеделник (18 септември), от 11:00 часа, в сградата на Юнашкия салон, ще се проведе брифинг, на който представители на организаторите ще отговорят на Вашите въпроси във връзка със състезанието.

На 19 септември, от 16:30 часа на Морска гара – Варна, ще бъде проведена демонстрация на техника, сили и оперативно-тактическите възможности на РДПБЗН – Варна за действия при бедствия, аварии и катастрофи, извънредни ситуации и пожари. От 18:00 часа на същото място ще бъде официалното откриване на Четвъртия международен клубен турнир по пожароприложен спорт за купа „Одесос”. Състезанието ще бъде директно предавано по чешката он-лайн телевизия – http://www.firetv.cz/. Тези мероприятия са част от дейностите провеждани по време на традиционната „Седмица на пожарната безопасност” целящи повишаване информираността на обществото за мерките за пожарна безопасност и дейността на органите за ПБЗН на МВР.

Каним представителите на Варненските медии и гражданите да наблюдават един от най-мъжествените спортове – пожароприложния спорт! Състезанията ще се състоят на спортен комплекс „ЛОКОМОТИВ” в град Варна, бул. „Сливница” № 187.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА

 

19 септември (вторник)

09.00 – 11.30 ч. – Състезание в дисциплината „Изкачване с щурмова стълба”- жени, мъже

11.30 – 12.15 – Полуфинални и финални серии в дисциплината „Изкачване с щурмова стълба”- жени, мъже

12.15 –12.30 ч. – Награждаване на победителите в дисциплината дисциплината „Изкачване с щурмова стълба”

18.00 – 19.00 ч. – Тържествено откриване на състезанието Място: Пристанище Варна

 

20 септември (сряда)

9.00 – 12.00 ч. – „100-метрова пътека с препятствия”-жени, мъже 12.00 – 13.00 ч. – Полуфинални и финални серии в дисциплината „100- метрова пътека с препятствия”-жени, мъже

15.00-15.15 ч. – Награждаване на победителите в дисциплината „100- метрова пътека с препятствия”

15.30 – 17.00 ч.- Състезание в дисциплината „Пожарна щафета 4×100 метра”-жени, мъже

 

21 септември (четвъртък)

09.00 – 12.00 ч. – Състезание в дисциплината “Бойно разгръщане от мотопомпа”. 13.30 – 15.30 ч. – Тържествено награждаване на отборите и закриване на турнира.

 

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close