Приключи първата междууниверситетска регата Академика

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 18.09.2017 г.
Приключи  първата междууниверситетска регата Академика

Днес приключи първата междууниверситетска ветроходна регата.

Състезанието се организира от яхтклуб „Кап. Георги Георгиев – Порт Варна“ в акваторията на Варненския залив по проект „Ветроходна академия“ на Националната програма за изпълнение на младежки дейности към Министерството на младежта и спорта.


Идеята е да популяризира ветроходството като начин за изграждане на навици за здравословен и физически активен начин на живот сред младежите. С проекта се изгражда социално-отговорно поведение сред младите хора чрез участието им в организирана спортна проява - междууниверситетската регата, превенция на рисково поведение при различни форми на зависимости чрез създаване на условия за активни занимания със спорт на открито и получаване на основна морска култура и професионална ориентация.

Регатата се проведе в две групи.

В Първа група „Университетска – студенти“ участваха шест яхти клас „Конрад 25Р“ с обучените младежи по ветроходство по проекта „Ветроходна академия“ на варненските университети - Икономически университет, Медицински университет, Технически университет, Висше военноморско училище "Никола Вапцаров", Варненски свободен университет и Междууниверситетски отбор (младежи извън варненските университети) с професионални шкипери Петър Димитров, Михаил Копанов, Александър Калчев, Павел Дуков, Александър Милев и Мартин Велков.

Във Втора група „Университетска – професионалисти“ участваха всички ветроходни яхти, разделени в клас ORC, с условие да представляват университет, който е завършил шкиперът или по-голяма част от екипажа.

Като част от проекта „Ветроходна академия“ студентите представиха и изработените от тях творчески табла за превенция срещу зависимости и агресия в различни направления.
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close