Вчера бе финалния състезателен ден от регата Плавай с нас

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 16.10.2017 г.
Вчера бе финалния състезателен ден от регата Плавай с нас

Днес варненци, които бяха избрали за своята неделна разходка пешеходната зона на Морска гара Варна, се натъкнаха на красива морска гледка.


В гавана на Пристанище Варна се проведе втори финален състезателен ден от регата "Плавай с нас" - клас 420. Силният западен вятър изпълваше брандираните платна с логото на Варна - Европейска Младежка Столица 2017, a на състезателите неколкократно се налагаше да се борят с преобърнатите си лодки. Те показаха усвоените ветроходни умения, които придобиха през това лято и доказаха, че при силна мотивация, постоянство, желание и труд може за кратко време да навлезеш в тънкостите на ветроходния спорт. Своите първи морски трофей завоюваха:

Първо място: екипаж - Симеон Нейков и Ванеса Атанасова

Второ място: екипаж - Александра Владева и Михаил Атанасов

Трето място: екипаж - Калина Стоева и Мария Върбанова.

Наградите бяха връчени от Кристиан Димитров - Директор на дирекция Спорт към Община Варна и Мирчо Христов - Изпълнителен Директор Сдружение Варна - Европейска Младежка Столица 2017.

Диана Янева направи своя дебют като главен съдия с помощта на деца - състезатели в клас 420 от Яхт Клуб "Кап. Г. Георгиев - Порт Варна", който беше и организатор на събитието.

Регатата се проведе по проект "Плавай с нас", реализиран с финансовата подкрепа на Община Варна по програма "Варна - Европейска Младежка Столица 2017" по договор за безвъзмездна помощ N 03/23.06.2017г.

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close