Министър Кралев написа първото пожелание в специалната книгата за послания

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 15.01.2019 г.
Министър Кралев написа първото пожелание в специалната книгата за послания

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, написа първото пожелание в специална книга за послания за Варна, по случай титлата Европейски град на спорта 2019 -  "Основите на българския спорт са положени във Варна. Убеден съм, че моят роден град, ще се справи по блестящ начин с предизвикателството да бъде Европейски град на спорта."


Известни спортисти ще могат да се разписват в книгата и върху флага, който морската столица получи от Брюксел. Старт на инициативата даде най-успешният български футболист – Христо Стоичков, който написа: „Успех през 2019!". "Очаква се през този месец да се включат Илиан Илиев, Йордан Йовчев, братята Калоян и Деян Иванов, Георги Глушков, които ще подарят и свои екипи, трофеи и медали на Музея на спорта в Юнашкия салон", обясни Кристиян Димитров, директор на дирекция "Спорт".

 

Варна получи приза Европейски град на спорта за 2019 г. на официална церемония в Европейския парламент в края на миналата година от Жан Франческо Лупатели - президент на Федерацията на европейските столици и градове на спорта - (ACES), и Тибор Наврачич - еврокомисар по образование, култура, младежта и спорта. През новата година предстои да бъде реализирана богата програма с над 200 спортни събития
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close