Рекорден брой участници ще се включат в „Ученическа купа Варна 2019“

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 12.02.2019 г.
Рекорден брой участници ще се включат  в „Ученическа купа Варна 2019“

44 училища от град Варна и 4 от областта /Аксаково, Дългопол, Поляците, Медовец/ са подали заявка за участие в „Ученическа Купа Варна 2019“, което е своеобразен рекорд за ученическо събитие в последните години. Ежегодно в състезанията за ученици участие вземат над 10 000 деца в различните прояви организирани от Община Варна и партньорски организации.


Планираните състезания „Ученическа купа Варна“ са част от изпълнение на стратегията на Община Варна и ММС за развитие и популяризиране на детско–юношеския и масов спорт, които да стимулират двигателната активност сред учениците, чрез предоставяне на възможност за организирана изява на децата.

Спортовете, заложени в програмата, са седем: мини футбол, баскетбол 3х3, волейбол, лека атлетика, шахмат, тенис на маса, народна топка за най-малката възраст I-IV клас. Децата са разделени в четири възрастови групи I-IV клас, V-VII клас, VIII-X клас и XI-XII клас за момчета и момичета, като всяко училище трябва да се включи в поне три вида спорт.

На 16 и 17 февруари състезанията за ученици започват със спорта тенис на маса за III-VII и VIII-XII клас, което ще се играе в зала Юнашки салон.

През месец март ще стартират двубоите по мини-футбол, волейбол, лека атлетика и шахмат.

За отборите класирали се на първите три места са предвидени предметни награди осигурени от Община Варна, дирекция „Спорт“.
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close