180 деца взеха участие в спортен празник „Бързи и сръчни“ за 4-ти клас Победител СУ „Найден Геров“

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 07.03.2019 г.
180 деца взеха участие  в спортен празник „Бързи и сръчни“ за 4-ти клас Победител СУ „Найден Геров“

180 ученици от град Варна взеха участие в спортен празник „Бързи и сръчни”, който беше предназначен за ученици от ІV клас. Състезанието се проведе на 7 март /четвъртък/ от 15.00 до 17.00 ч. в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия и имаше за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред малките учениците.


Отборите на училищата се състояха от 5 момчета и 5 момичета от ІV клас. След пробягването на трасето, което включваше – спринтово бягане, слалом между конуси, провиране, прескок и шут с крак на топка във врата, с обща дължина 20 метра, с най-добри времена и финалисти се оказаха СУ „Найден Геров“, ОУ „Васил Априлов“, ОУ „Захари Стоянов“ и СУЕО „А. С. Пушкин“.

След полуфиналните бягания за финала се класираха СУ „Найден Геров“ и ОУ „Васил Априлов“ и с много малка разлика в резултатите победители и шампиони спортния празник „Бързи и сръчни“ ПРОЛЕТ 2019 за 4-ти клас се оказаха децата на СУ „Найден Геров“ с време 2,04,60 мин.

На второ място и сребърните медали останаха за ОУ „Васил Априлов“ с 2,10,80 мин. На почетното трето място се класираха учениците на ОУ „Захари Стоянов“.

Всички деца получиха от Данчо Илиев- експерт в дирекция „Спорт“ специален медал за участие с логото на Варна – Европейски град на спорта 2019 г.

Голямата награди от томболата, велосипеди спечели ученичка на ОУ „К. Арабаджиев“. Чрез томболата бяха спечелени и много други предметни награди, като ролери, скейтборд, тротинетка, топки и други.

Инициативата на Дирекция „Спорт“ е дългосрочна и насочена към развитие на двигателните и социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин.

Следващите състезания са насрочени за:

- 21 март 2019 г./четвъртък/ от 15.00 часа II клас „Бързи и сръчни“

- 26 март 2019 г./вторник/ от 15.00 часа III клас „Бързи и сръчни“

- 11 април 2019 г./четвъртък/ от 15.00 часа I клас „Бързи и сръчни“





Споделете вашето мнение




Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close