Варненката Анна Келман от клуб „Чар-ДКС" спечели златото в многобоя при жените

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 12.03.2019 г.
Варненката Анна Келман от клуб „Чар-ДКС

в 23-ото издание на международния турнир по художествена гимнастика "Руми и Албена" във Варна.

Надпреварата се организира от клуб по художествена гимнастика "ЧАР ДКС" с подкрепата на Община Варна, Българската федерация по художествена гимнастика и Двореца на културата и спорта във Варна.


Проявата е посветена на трагично загиналите преди 42 години в самолетна катастрофа варненски гимнастички Румяна Стефанова и Албена Петрова, възпитанички на заслужилата треньорка и председател на клуба-домакин - Мария Чипрянова.

Участие в турнира взеха гимнастички от България, Естония, Франция и Швейцария.

В републиканското класиране на многобоя при жените победителка стана Вая Драганова със сбор от 53.500 точки, следвана от Петя Борисова от Авангард (София) с 48.250 и Памела Петрова от Чар ДКС (Варна) с 40.450 точки. В международното класиране на многобоя при жените златото взе Анна Келман с 49.500 точки, втора е Йоана Николова с 46.200, а трета - Звезда Игнатова с 42.150 точки. И трите грации са от клуб Чар ДКС.

При девойки старша възраст републиканско класиране златен медал в многобоя спечели Валерия Ватова от Тракия (Пловдив) със сбор от 47.750 точки, сребро за Ева Брезалиева от Олимпия (Бургас) с 42.750 и бронз за Божана Монева от Акро (Русе) с 37.900 точки. В международното класиране при девойки старша възраст в многобоя победителка е Лили Рамонато (Франция) с 38.650 точки, следвана от Полена Маринова (Чар ДКС) с 37.550 и Стела Пикхуля (Естония) с 34.800 точки.

Националният ансамбъл на България за жени изправи публиката на крака с прецизното си демонстративно изпълнение на най-новите си композиции по време на първия състезателен ден на турнира.

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close