Националната Универсиада Варна 2019 започва на 7 май с откриване в 19 часа

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 03.05.2019 г.
Националната Универсиада Варна 2019 започва на 7 май с откриване в 19 часа

Национална Универсиада Варна 2019 за шести пореден път ще събере във формата на Универсиада 12 вида спорт с 1000 участници!

Събитието следва номинацията Европейски град на спорта с начало 2014-та година София, 2015-та година Пловдив, 2016-та Русе, 2017-та Стара Загора, 2018-та София!

6 висши училища във Варна са домакини на спортното събитие, което ще се проведе в най-добрите спортни бази на града, с категоричната подкрепа на спортната дирекция към община Варна и координатор Технически университет Варна!


ПРОГРАМА

Националната Универсиада Варна 2019 започва на 7 май с откриване в 19 часа на спортен комплекс Спорт Палас и завършва на 12-ти май заЕдно с друго голямо събитие, Маратон Варна !

Европейска спортна Варна ще може да поздрави победителите в спортовете баскетбол, волейбол ,хандбал, спортно катерене, ориентиране, лека атлетика, джудо, кикбокс, плуване ,тенис, тенис на маса, cheerleading, както и футбол, който ще се проведе извън термина на универсиадата.

Над 20 университета ще участват в Национална Универсиада Варна 2019 в различните видове спорт и ще бъде излъчен комплексният победител и неговите подгласници.

Ще бъде номиниран и университетът с най-голяма делегация с преходната купа на доцент Марко Дамянов за изключителни заслуги към университетския спорт!

2019 година е трудна година за университетския спорт, наситена с много спорт във формата на Националния университетски шампионати, както и преминалите Зимни университетски игри в курорта Боровец, предстоящите Летни спортни игри в курортен комплекс Кранево и естествено, в началото на учебната година, новия спортен календар.

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close