Атанас Скатов с благодарности към Варна

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 08.08.2019 г.
Атанас Скатов с благодарности към Варна

Родният алпинист Атанас Скатов, който постави национален рекорд с изкачването на 3 осемхилядника в рамките на 63 дни, отправи специални благодарности към Варна за подкрепата. Скатов изкачи "Канчендзьонга" на 15 май и "Гашербрум" 1 и 2 през юли. Преодоляването на тези върхове бе част от проекта за изкачване на 14-те осемхилядника на планетата без консумация на храна от животински произход , който той стартира през 2015 г.. До настоящия момент Скатов премина през препятствията вр. "Манаслу" ( 2015), вр. "Аннапурна", вр."Макалу" ( 2016),вр. "Лхотце", вр. "Еверест" ( 2017),вр. "Чо Ойо" (2018) ,вр. "Канчендзьонга" и "Гашербрум 1" и "Гашербрум 2" (2019).


Предстоят предизвикателствата вр. "Нанга Парбат", вр. "Броуд Пик", вр. "Шиша Пангма" ,вр. "К2" и вр. "Дхаулагири". Ако изкачи и тези върхове, Атанас Скатов ще се стане първият българин, окичил се с Хималайската корона и първия веган в света с това постижение.

 

Ето как благодари на Варна за подкрепата страницата си в социалните мрежи Атанас Скатов:

"Искам да изкажа моята сърдечна благодарност към град Варна! Тази година град Варна е Европейски град на спорта и на мен се падна честта и удоволствието да развея знамето на Варна от 3 върха над осем хиляди метра през последните месеци. Като член на ТД Владислав Варненчик за мен беше огромно удоволствие и признание за моята дейност.

лагодаря най-сърдечно на Кмета на град Варна, на неговите заместници, на Директора на дирекция Спорт, както и на цялата Община Варна за доверието и помощта при експедиции Кангчендзьонга, Гашербрум 1 и Гашербрум 2 през 2019 година.

Благодаря от все сърце и на гражданите на град Варна и на моето дружество Владислав Варненчик за подкрепата през всичките години!

Заедно напред и нагоре към върховете за един по-добър свят"!
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close