Завършиха Общинските ученически игри 2022/2023 г. със спортовете шахмат и хандбал

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 23.01.2023 г.
Завършиха Общинските ученически игри 2022/2023 г. със спортовете шахмат и хандбал

През изминалите почивни дни /21-22 януари/ се проведоха срещите от спорта шахмат и хандбал 11-12 клас за юноши, част от Общински ученически игри 2022/2023 г.

В шахматния спорт при малките ученици 5-7 клас за участие се явиха 8 отбора, а при по-големите ученици 8-10 клас 7 отбора. След изиграването на всички срещи в залата на Юнашки салон по системата всеки срещу всеки, класирането се подреди по следния начин:

 5-7 клас

1. МГ „Д-р Петър Берон“

2. III ОУ „Ангел Кънчев“

3. СУ „Гео Милев“

8-10 клас

1. МГ „Д-р Петър Берон“

2. ПГ КМКС „Акад. Благовест Сендов“

3. Първа езикова гимназия

 

Всички отбори класирали се на призовите места получиха от организаторите Община Варна купи, медали, грамоти подписани от директора на дирекция „Спорт“ и комплект за демонстративни дъски за шахмат.

 

През уикенда в многофункционална спортна зала Първа езикова гимназия се изигра финалната среща по хандбал за големите ученици от 11-12 клас юноши.

Получи се доста оспорван мач между Професионална техническа гимназия Варна и ВТГ „Г. С. Раковски“. По-добри се оказаха учениците от ПТГ, като победиха съперника с разлика само от 1 гол 25 на 24.

 

След като приключи градския етап, първият отбор в класирането за всички спортове продължават участието си в областните състезания.

 

До 31 януари всички училища трябва да подадат заявка за „Ученическа купа Варна“ и Спортен празник „Бързи и сръчни“, които се провеждат в последните години в седем вида спорт /мини футбол, волейбол, стрийтбол 3х3, лека атлетика, шахмат, тенис на маса, плажен волейбол/. Община Варна има за цел да популяризира двигателната активност и спорт сред ученици и младежи, като им предоставя възможност за изява под форма на състезания и през втория учебен срок.

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close