Рекорден брой училища ще участват в „Ученическа купа Варна 2023“

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 09.03.2023 г.
Рекорден брой училища ще участват в „Ученическа купа Варна 2023“

Тази година рекорден брой училища 48 от град Варна и ОУ „Христо Ботев“ от село Цонево ще премерят сили в 7 вида спорт във възрастови групи от 1 до 12 клас за момчета и момичета: тенис на маса, лека атлетика, мини футбол, волейбол, шахмат, плажен волейбол и Спортен празник „Бързи и сръчни“. Участие ще вземат отбори от 15 гимназии, 10 средни и 24 основни училища.


Състезанията са предвидени да започнат тази седмица в различни спортни зали на училищата и общинската спортна база.

Състезанията стартират на 11 март в залата на СУ „Елин Пелин“, където ще започне турнирът по волейбол за най-малките 5-7 клас. На следващия ден /12 март/ в залата на Първа езикова гимназия девойките 11-12 клас също ще премерят сили във волейбола.

На 12 март в залата на Юнашки салон Варна ученическите отбори по шахмат ще изиграят своите партии във възрастова група 5-7 клас.

От 10.00 часа на 15 март /сряда/ в Спортен комплекс „Локомотив“ малките атлети ще излъчат най-добрите сред училищата във възраст 1-2 клас, като са предвидени надпревари в 5 дисциплини: 50 м. гладко бягане, 200 м. гладко бягане, дълъг скок от място, хвърляне на малка плътна топка за възрастова група I-II клас момичета и момичета. За по-големите деца 3-4 клас на 29 март са добавени и дисциплините: хвърляне на малка плътна топка, хвърляне на плътна топка 2 кг. и щафета /8 деца по 40 м./ за всички възрасти.

Спортът тенис на маса е започва на 19 март за възраст 8-12 клас в зала „Колезионе“ МОЛ Двете кули, а по малките 2-7 клас ще играят на 1 април.

На 20 март /понеделник/ в ОСРК „Младост“ футболистите ще започнат с мачовете по мини футбол. Заложени са четири възрастови групи 4-6, 7-8, 9-10 и 11-12 клас.


За отборите, класирали се на първите три места, са предвидени предметни награди, осигурени от Община Варна, дирекция „Спорт“.


В изпълнение на стратегията на Община Варна за развитие и популяризиране на детско–юношеския спорт Дирекция „Спорт“, провежда състезания „Ученическа купа Варна“ и Спортен празник „Бързи и сръчни“, които да стимулират двигателната активност сред учениците, чрез предоставяне на възможност за организирана изява на ученици и учители в различни видове спорт и през вторият учебен срок. За целта всяко училище е подало заявка за участие в минимум два вида спорт, а всеки ученик има право да участва само в своята възрастова група.


Всяка година в състезанията за ученици вземат участие над 10 000 деца в различните прояви, организирани от Община Варна и партньорски организации.


Пълната програма на срещите от „Ученическа купа Варна“ може да бъде намерена на адрес: www.sportvarna.bg

Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close