Велико Великов с квота в Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 01.06.2023 г.
Велико Великов с квота в Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин

В периода 17 – 25 юни 2023 ще се проведат Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин. Това ще бъде най-голямото приобщаващо спортно събитие, в което ще участват повече от 7000 атлета с интелектуални затруднения и техни партньори без увреждания.


Спешъл Олимпикс България получи квота от 43 атлета с интелектуални затруднения и техни партньори без интелектуални затруднения в 9 спорта – лека атлетика (2 мъже и 2 жени), боче(2 мъже и 2 жени), бадминтон(1 мъж и 1 жена), конна езда (2 мъже и 2 жени), плуване(2 мъже и 2 жени), силов трибой (2 мъже), тенис (1 мъж и 1 жена), ролкови кънки (1 мъж и 1 жена) и за пръв път участие на обединен отбор по баскетбол (6 атлета с интелектуални затруднения и 4 партньора без интелектуални затруднения).

С гордост искаме да съобщим, че за гр. Варна е определен един състезател в спорта конна езда и това е Велико Великов с партньорството на СККС“Варна“.

Велико е на 23 години и е носител на два златни медала по конна езда от Световните летни игри в Лос Анджелис през 2015 и сребърен медал от Световните летни игри в Абу Даби през 2019.

Днес Велико тренира отново много активно с треньора Веселин Петров в „Център за рехабилитация посредством хипотерапия, терапевтична езда ”.

 

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close