Алексей Напльоков спечели Купа Варна по тенис на маса

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 21.08.2023 г.
Алексей Напльоков спечели Купа Варна по тенис на маса

Украинският състезател Алексей Напльоков спечели третото издание на открития турнир по тенис на маса за Купа Варна, организиран от СКТМ „Варна – 2015“ с помощта на Община Варна в Collizeone Table Tennis Arena.


Освен купата и златния медал той прибра и 2000 лв. от наградния фонд, който тази година бе рекорден – 5000 лв.

По пътя си към финала непознатият досега в България Напльоков, който демонстрира непопулярния защитен стил с къси зъби на ракетата, елиминира последователно след групите Михаил Трифонов, Владимир Петков и Давид Костадинов. На полуфинала в епична битка с Петко Габровски украинецът успя да спечели с 4-3, 15-13 в контрагейма, за да се изправи на финала срещу националния шампион Петьо Кръстев.

Кръстев пък от своя страна в не по-малко интригуващ полуфинал успя да обърне Радослав Камберов от 0-3 до 4-3. Камберов беше изключителен в първите 3 гейма, но после видимо не издържа физически, въпреки че се бори до последната точка. В шестия гейм Кръстев спечели с драматичното 20-18, а в контрагейма с 12-10.

Финалът няма да бъде запомнен, като полуфиналите, защото видимо Напльоков бе доста неудобен на Петьо Кръстев и логично спечели с 4-0. Второто място отреди на Кръстев 1000 лв. от наградния фонд, полуфиналистите Габровски и Камберов прибраха по 500 лв., а загубилите на четвъртфинал Давид Костадинов, Пламен Върбанов, Мария Йовкова и Стефан Димитров взеха по 250 лв.

Надпреварата за Купа Варна по тенис на маса се проведе през уикенда за трета поредна година като неизменна част от празниците по случай деня на морската столица. В основата й продължава да бъде подкрепата на дирекция „Спорт“ към Община Варна и отличната организация от СКТМ „Варна – 2015“, който домакинства в своята модерна 5-звездна зала Collizeone Table Tennis Arenа във Varna Towers (Двете кули).

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close