Варна се включва в Световния ден на ходенето

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 03.10.2023 г.
Варна се включва в Световния ден на ходенето

БЪЛГАРСКАТА АСОЦИАЦИЯ СПОРТ ЗА ВСИЧКИ съвместно с ОБЩИНА ВАРНА и Министерството на младежта и спорта организират за 31-ти пореден път СВЕТОВЕН ДЕН НА ХОДЕНЕТО 2023 –национална спортна проява в цялата страна. Световният ден на ходенето е проява от Държавния спортен календар на федерацията за 2023 г., по „Програма за развитие на спорта за всички“ на ММС и е в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 - 2024”.

Тя има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-лесно достъпната и естествена физическа активност – ходенето.

Трасето и маршрутите за ходенето са достъпни за всички желаещи, без ограничение във възраст, пол, ниво на физическа подготвеност, както и за хора в неравностойно положение.

 

 


В град Варна Световния ден на ходенето ще се проведе на 07.10.2023 г.в местност Аладжа манастир. Каним всички Вас да се включите активно в мероприятието. Сборен пункт на последната спирка в жк.Виница на автобусна линия №31 в 10.00 часа на 07.10.2023 г. Организиран е пешеходен поход с водач до Ковшак чешма. След активното ходене за участниците на място се организира пикник за отдих и теглене на томбола с награди.

 

Денят на ходенето се провежда във Варна за 31 пореден път. В него вземат участие ученици и граждани на Варна. Провежда се съвместно с туристическите дружества в гр.Варна. Традиционно всяка година се включват около 100 човека.

Всяка година се организира поход по различна дестинация. Досега се е ходило до Ковшак чешма,Черноморец, Джанавара в Морската градина.

 

 

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close