Варна е домакин на 31-ото Европейско първенство по спортна акробатика

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 10.10.2023 г.
Варна е домакин на 31-ото Европейско първенство по спортна акробатика

Европейските шампиони при мъжете и жените ще бъдат определени между 18 и 22 октомври в Двореца на културата и спорта. Преди това по традиция ще се проведе и надпреварата при по-малките възратови групи. Най-добрите на Стария континент във възрастите от 11 до 16 г. и от 12 до 18 г. ще се борят за разпределение на медалите във Варна от 12 до 15 октомври.


Внушителната бройка състезатели пристигат в България. Общо 664 акробати са заявени за участие в Европейското първенство във Варна - 129 при мъжете и жените, 154 при младежите и девойките, 208 във възрастова група 12-18 г. и 173 във възрастова група 11 - 16 г.

 

Акробати от общо 24 европейски държави ще участват на шампионата в морската ни столица - Австрия, Азербайджан, Армения, Белгия, България, Великобритания, Германия, Грузия, Гърция, Естония, Ирландия, Испания, Италия, Молдова, Нидерландия, Полша, Португалия, Словакия, Украйна, Унгария, Финландия, Франция, Чехия и Швейцария.

 Общо 16 български акробати ще вземат участие в 31-ото Европейското първенство. В надпреварата за мъже и жени ще разчитаме на смесената двойка Елена Босилкова/Жулиен Шайков и на две мъжки двойки - Панайот Димитров/Георги Стоянов и Григор Рашев/Любомир Василев.

При младежите ще участваме с две смесени двойки - Калина Терзийска/Кристиян Ангелов и Милица Смоленска/Андрей Христов, както и с две женски тройки - Петя Георгиева/Маринела Иванова/ Емили Йорданова и Ралица Терзийска/Виктория Пешева/София Линкова.

След контролно състезание в Бургас бе утвърден и поименният състав на националния отбор в заявените видове, с които ще участва България в 12-ия Европейски шампионат за възрастовите групи. 20 български акробати ще се състезават във възраст 11-16 г. а още 18 родни таланти ще участват във възраст 12-18 г.
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close