Рекорден брой училища ще вземат участие в „Ученическа купа Варна 2024“

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 05.03.2024 г.
Рекорден брой училища ще вземат участие в „Ученическа купа Варна 2024“

Рекорден брой от 52 училища от Варна и 2 от областта са подали заявка за участие в „Ученическа купа Варна 2024“. Всяка година в състезанията за ученици над 10 000 деца вземат участие в различните прояви, организирани от Община Варна и партньорски организации. Планираните състезания за „Ученическа купа Варна 2024“ целят да стимулират двигателната активност сред учениците и се провеждат с оглед развитие и популяризиране на детско–юношеския и масов спорт.


Спортовете, заложени в програмата, са седем: мини футбол, баскетбол 3х3, волейбол, лека атлетика за най-малките участници (I-IV клас), шахмат, тенис на маса, плажен волейбол. Децата са разделени в няколко възрастови групи от I до XII клас за момчета и момичета, като всяко училище трябва да се включи в поне два вида спорт.

Състезанията ще стартират на 9 март 2024 г. от 10.00 часа със спорта волейбол 5-7 клас и шахмат за 1-4 и 9-12 клас, съответно в залата на СУ „Елин Пелин“ и зала Юнашки салон. Турнирните мачове от цар футбол са планирани да започнат на 18 март на мини футболните игрища в ОСРК „Младост“. На 23 март е заложен да се проведе турнирът по тенис на маса в зала „Колезионе“.

За отборите, класирали се на първите три места, са предвидени предметни награди, осигурени от Община Варна, дирекция „Спорт“.

Пълната програма на срещите от „Ученическа купа Варна“ може да бъде намерена на адрес: www.sportvarna.com.

Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close